Însă cu mult înainte de acest desert, s-a născut locul ce avea să devină un reper al Bucureştiul interbelic: Casa Capşa.

Capşa are o tradiţie de peste un secol şi jumătate, fiind înfiinţată în 1852 de nepoţii unui cojocar macedo-român. Familia Capşa s-a stabilit la Bucureşti în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. În jurul anului 1869, Constantin şi Grigore Capşa, conduceau afacerea familiei.

Grigore a fost elevul unui celebru cofetar francez, Belissaire Boissier. La întoarcerea acestuia în ţară, afacerea familiei şi-a schimbat numele: „La doi fraţi, Constantin şi Grigore Capşa”. Mai târziu, Constantin s-a retras, iar Grigore a extins afacerea şi a construit şi un hotel.

În perioada interbelică, la Casa Capşa se dădeau cele mai importante dineuri din Bucureşti. Era locul preferat al boemei: artişti, jurnlişti şi scriitori renumiţi precum Ion Minulescu, Tudor Arghezi, Ionel şi Păstorel Teodoreanu se numărau printre clienţii fideli ai locului, potrivit site-ului oficial capsa.ro. De altfel, Tudor Arghezi spunea despre Capşa că „este singurul local intelectual de pe Calea Victoriei“.