Ce afecţiuni pot provoca boli de inimă

1 73213 original jpg jpeg

Afecţiunile cardiovasculare se numără printre principalele cauze de deces în România. Pe lângă predispoziţia genetică sau stres, află ce afecţiuni, deja existente, pot provoca boli de inimă.

Ce afecţiuni pot provoca boli de inimă. Diabetul

Pentru persoanele care suferă de diabet,riscul de a suferi un atac vascular cerebral este de două ori mai mare decât la o persoană sănătoasă. În plus,când o persoană care are diabet face un infarct,efectele lui adverse sunt mult mai serioase,motivul fiind faptul că nivelul ridicat de glucoză afectează mai tare vasele de sânge. Riscul de a suferi de boli de inimă este mai ridicat şi la prediabetici,adică la persoanele care au glicemia ridicată.

Ce afecţiuni pot provoca boli de inimă. Endometrioza

Boala constă în creşterea ţesutului din uter înafara acestuia şi duce la apariţia durerilor şi la probleme de fertilitate. Studiile au arătat însă că femeile care au endometrioză riscă să sufere de probleme coronariene. De asemenea,această afecţiune este asociată cu inflamaţie cronică,produsă de radicalii liberi şi de nivelul ridicat de lipide.

Ce afecţiuni pot provoca boli de inimă. Problemele tiroidiene

Fie că organismul tău produce prea mulţi hormoni sau prea puţini,ei afectează buna funcţionare a inimii. Hipertiroidia,secreţia unui număr prea mare de hormoni,stimulează muşchiul inimii să se contracte prea des şi astfel inima va bate mai repede. În hipotiroidie inima bate prea încet şi prin urmare va creşte nivelul colesterolului.

Ce afecţiuni pot provoca boli de inimă. Afecţiunile autoimune

Afecţiunile autoimune,cum sunt lupusul sau artrita reumatoidă,apar atunci când sistemul imunitar al organismului atacă din greşeală ţesuturi sănătoase. Bolile cauzează inflamaţii cronice,ceea ce predispune la boli de inimă.