Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea pe stomacul gol

1 cafea jpg jpeg

O zi bună începe cu întotdeauna cu o cafea bună, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi dacă alegi să o consumi pe stomacul gol, fără să fi mâncat nimic înainte.

Cafeaua este o băutură delicioasă, ce are puterea de a preveni numeroase afecţiuni. Conform studiilor de specialitate, ajută ajută la arderea grăsimilor, stimulează organismul, poate reduce riscul anumitor boli, cum ar fi diabet de tip II, Alzheimer sau depresia, însă n-ar trebui să o bei niciodată pe stomacul gol.

Cele „5 reguli simple” prin care putem scăpa de gripă. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Primele simptome? Evitaţi automedicaţia!"

Conform studiilor de specialitate, dacă vei bea cafea pe stomacul gol te vei confrunta cu dureri, arsuri la stomac, stări de greaţă, care în cele din urmă pot duce către ulcer, reflux gastroesofagian sau chiar sindromul colonului iritabil. În timp ce unele persoane au aceste simptome, este posibil ca altele să nu le aibă deloc, iar din acest motiv e important să observi modul prin care organismul tău reacţionează când bei cafea fără să mănânci înainte. Specialiştii recomandă să bei maximum două căni de cafea pe zi, potrivit elle.ro.

De asemenea, un alt motiv pentru care ar trebui să nu bei cafea pe stomacul gol este faptul că poate creşte nivelul de cortizol, unul dintre hormonii eliberaţi de stres. Acesta e produs de către glandele suprarenale şi ajută la reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale şi a nivelului de zahăr din sânge. Cu toate astea, un nivel mult prea crescut poate duce la anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II sau diverse boli de inimă.

Alergie la praf. Ce poţi face pentru a scăpa de disconfort

Consumul exagerat de cafea poate să determine apariţia durerilor de cap, a migrenelor, dar şi a palpitaţiilor ori a atacurilor de panică.