Ingrediente:

Pentru aluat

  • 200 untură sau unt la temperatura camerei
  • 200 grame smântână
  • 10 grame drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură lapte
  • un vârf cuţit sare
  • 2 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • făînă cât cuprinde

Pentru umplutură

  • 300 g magiun de prune
  • 300g nuci mărunţite

Zahăr pudră pentru pudrat

Citeşte şi: Pregăteşte-te de postul Crăciunului cu reţeta delicioasă de batoane cu miere

Mod de preaprare:

Adăugăm într -un bol drojdia şi cu zahărul, frecăm cu o linguriţă până devine lichidă adăugăm laptele şi pudrăm puţînă făină, lăsăm pentru 10 minute.

Între timp, într-un castron, adăugăm celelate ingrediente ( untură sau untul, smântână, ouăle, sarea şi zahărul vanilat şi drojdia desfăcută)

Amestecăm, apoi incorporam treptat făînă până aluatul va capătă o consistentă fermă.

Acoperim cu un prosop şi dăm la frigider pentru 30 minute.

Cât stă aluatul la odihnit, pregătim umplutură.

Amestecăm nucile cu magiunul şi lăsăm deoparte.

Scoatem aluatul şi-l împărţim în bile egale.

Infainam o planşeta şi întindem câte o bilă, aproximativ3-4 mm, formăm cu ajutorul unui capac un cerc, apoi împărţim cercul în 8 părţi egale .

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Cu ajutorul unei linguri, punem la margine umplutură, apoi rulăm spre centru cercului, formând astfel cornuleţe. Continuăm la fel şi aşezăm cornuleţele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt până se umple tavă şi o dăm la cuptr preîncălzit în prealabil la 180 grade C.

Lăsăm cornuleţele în cuptor 20-30 minute în funcţie de cuptor sau până capătă nuanţă uşor arămie. Scoatem cornuleţele şi le pudrăm cu zahăr pudra. Se pot servi atunci când s-au răcit cu lapte simplu sau cu cacao. Reteta oferită de bucataras.ro.

Poftă bună !