Ceai de pătrunjel, un remediu miraculos pentru pietrele la rinichi
Câteodată suntem atât de concentrate la ceea ce facem încât uităm să bem apă pe parcursul zilei. Atunci apare deshidratarea, iar cei mai afectaţi sunt rinichii, care nu mai reuşesc să îşi îndeplinească funcţiile. Dar realizăm acest lucru doar după ce ne îmbolnăvim! Iată de ce este bine să consumi ceai de pătrunjel.
Importanţa apei pentru organism
Apa este cel mai important fluid necesar organismului şi de aceea avem nevoie de cel puţin 3 litri de apă în fiecare zi. Şi, deoarece corpul nostru este format din 70% apă, ea este necesară pentru îndeplinirea funcţiilor.
Atunci când corpul nu are suficientă apă, pielea devine deshidratată şi îşi pierde strălucirea, cantitatea de urină scade şi apar multe alte probleme. Cauza principală a tuturor acestor probleme este acumularea de toxine, pe care organismul nostru nu reuşeşte să le elimine. Cei care sunt responsabili de îndeplinirea acestei funcţii sunt rinichii. O soluţie este să bei ceai de pătrunjel.
Rinichii au nevoie de suficient de multă apă pentru a funcţiona corespunzător şi pentru a elimina toxinele acumulate în organism. Dar atunci când apa lipseşte, se formează pietrele la rinichii, care sunt provocate de excesul de minerale.
Principalele trei cauze a formării pietrelor la rinichi sunt deshidratarea, ereditatea şi alimentaţia. Însă, pietrele la rinichi pot fi prevenite dacă începi să bei ceai de pătrunjel.
Ceai de pătrunjel - Beneficii
Pătrunjelul este sursă bogată de flavonoide şi are proprietăţi antioxidante care previn daunele produse de radicalii liberi, iar acidul folic şi vitaminele E şi K combat calcificarea. În plus, pătrunjelul este un diuretic natural, eliminând toxinele şi excesul de sare din organism. Uite cum poţi folosi pătrunjelul în prevenirea şi dizolvarea pietrelor la rinichi
Apă de pătrunjel
Ai nevoie de:
- 2 legături de pătrunjel - sucul de la o lămâie - ½ castravete - 1 cană apă
Mod de preparare:
Pune într-un ibric apa din cană şi dă-l la foc. După ce începe apa să fiarbă, pune în ea pătrunjelul spălat înainte şi mai lasă-l ce mult 10 minute. Îndepărtează-l de pe foc şi lasă-l să se răcească. Curăţă de coajă castravetele şi taie-l felii. Adaugă feliile de castravete şi sucul de lămâie în apă. Toarnă amestecul într-o cană de sticlă şi dă-o la frigider peste noapte. A doua zi, strecori amestecul şi poţi să bei apa de pătrunjel.
Ceai de pătrunjel
Pentru un ceai de pătrunjel ai nevoie de:
- frunze de pătrunjel
- 250 ml apă
Ceai de pătrunjel - Mod de preparare:
Pune la fiert apa. Spală frunzele de pătrunjel şi pune-le într-o ceaşcă. Toarnă peste ele apa fierbinte, acoperă ceaşcă cu o farfuriuţă şi las-o să facă infuzie 10 minute. Dacă vrei ca ceaiul să fie mai concentrat, las-o 15-20 de minute. Strecoară ceaiul şi bea-l.