Ingrediente chiftele din legume la cuptor

  • 3 dovlecei medii/ 2 vinete potrivite
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • o jumătate de cană de orez brun
  • 1 ceapă mai mare
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare, piper 

Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

Mod de preparare chiftele din legume la cuptor

Morcovii se dau pe răzătoarea fină şi se călesc în tigaie în câteva linguri de ulei, puţină apă şi un pic de sare. După 2 minute se adaugă în tigaie şi ceapă tocată mărunt. Amestecă din când în când, până când legumele încep să se înmoaie, iar apă a scăzut.

Cartofii se pun la fiert, apoi se zdrobesc cu furculita. Orezul se da in fiert putin, apoi se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.

Vinetele sau dovleceii/ vinetele si dovleceii se dau prin razatoare, apoi se pun intr-o sita si se lasa la scurs, scrie wowbiz.ro.

Cum faci cea mai delicioasă musaca de post. Încearcă reţeta cu vinete

Legumele calite in apa si ulei se amesteca bine cu cartofii si vinetele sau dovleceii. Apoi se adauga si orezul fiert, pesmetul, usturoiul strivit si patrunjelul tocat marunt. Potriveste gustul cu sare.

Intr-o tava pe care ai asezat hartie de copt asezi chiftelutele modelate in mana si unse cu putin ulei. Fa-le de dimensiune medie, nu prea mari. Baga tava cu chiftele in cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ 30 de minute sunt gata.

Poftă bună!