Ce ți se poate întâmpla dacă nu renunți la jobul nepotrivit

Dacă te simţi epuizat la locul de muncă este posibil ca de vină să fie păstrarea aceluiaşi job mai mulţi ani. Un job coach american a vorbit despre cât de problematic poate fi să rămâi în acelaşi post nepotrivit prea mult timp.

burnout jpeg

Jenna Kgreco postează adesea videoclipuri cu sfaturi de carieră pe TikTok. Recent, a vorbit despre cum să renunţi la un loc de muncă de care nu ești mulțumit. A explicat ce s-ar putea întâmpla atunci când vrei să părăsești un job care te oboseşte, dar nu ştii ce altceva să faci. Videoclipul ei are peste 414.000 de vizionări, utilizatorii TikTok împărtășindu-și unii altora propriile experiențe legate de burnout.

Activitatea prelungită la jobul nepotrivit îţi afectează încrederea în tine

Le-a spus celor care o urmăresc că dacă atunci când încep lucrul observă că şi-au piedut motivația, această stare le va afecta eficienţa.

„Când începi să-ți pierzi motivația, nu te străduiești la fel de mult. Așa că, atunci când nu te străduiești atât de mult, începi să-ţi spui că nu eşti chiar atât de bun în ceea ce faci, că nu faci o treabă atât de bună pe cât ai putea. Apoi începi să intri într-o spirală. Începi să-ți pierzi încrederea în tine şi ajungi să crezi că poate că nu eşti bun în general şi că poate nu ai multe de oferit”, a spus ea.

Vezi şi: Ţi se potriveşte jobul? Fă testul şi vezi dacă aştepţi vremuri mai bune sau eşti cu demisia pregătită

Experta a atras atenţia asupra faptului că mulţi dintre cei cu care a lucrat au intrat într-o adevărată spirală de frică şi îndoială de sine care i-a împiedicat să obţină un alt loc de muncă.

Slujba nedorită te demotivează

Dacă rămâi prea mult într-o slujbă nedorită, s-ar putea să ajungi la senzaţia că nu mai vrei să mergi la serviciu şi nici să-ţi faci bine treaba. Experta Jenna Kgreco a subliniat că acesta este modul în care sentimentele de nemulţumire care persistă te pot demotiva şi te pot face să-ți părăsești poziția pentru un alt loc de muncă: „Cu cât sapi o groapă din care este mai greu să ieși, cu atât este mai greu să părăseşti acel job și să găseşti un loc de muncă în care să poţi înflori din nou, să te entuziasmezi, să te simţi inspirat, să vii cu plăcere și să faci munca pe care știi că vrei s-o faci”, a spus ea.

Citeşte şi: Pizza cu mesaj, tort pentru şef, tobe de fanfară. Cele mai ciudate moduri în care unii angajaţi au ales să-şi dea demisia

Jenna a vorbit şi despre importanța de a avea un mediu de lucru care te împiedică să te epuizezi, permițându-ți în același timp să trăiești așa cum îți dorești în timpul de după muncă.

Într-un alt videoclip despre joburile nepotrivite, Jenna a detaliat cum să faci o schimbare în cariera ta, deoarece a remarcat cât de important este să-ți recâștigi încrederea în forţele proprii. „Aminteşte-ţi abilitățile pe care le ai și înconjoară-te de lucruri care te bucură”, i-a sfătuit ea pe toţi urmăritorii ei şi pe cei interesaţi să facă o schimbare în viaţa lor profesională dacă nu sunt mulţumiţi.