Cei mai valoroşi angajați. Îi depășesc pe toți! Vezi dacă te numeri printre ei!

Toţi ne dorim să fim angajaţi apreciaţi şi membrii importanţi ai echipelor din care facem parte. Punctele forte ne dau valoare, iar deținerea lor este cheia pentru a avea succes în viaţa profesională. Află care sunt calităţile care fac din tine un om de bază!

image

În calitate de expert în carieră și branding, Catherine Kaputa a consultat directori generali și companii mari precum Google și Microsoft şi ajută angajatorii să descopere ce îi diferențiază de concurenții lor. Pe baza experienței ei de 40 de ani, a stabilit cele mai rare tipuri de angajați care pur și simplu îi depășesc pe toți ceilalți.

Inventivul

Vezi ocazii unice de inovare în perioade turbulente, precum acelea de criză sau schimbare. Cu cât o problemă este mai complicată, cu atât devii mai entuziasmat şi te simt provocat să cauţi soluţii noi, să fii inventiv. Poți fi impulsiv și te răzgândeşti adesea, ceea ce nu face decât să-ţi sporească ţie creativitatea. Adesea, te abaţi de la reguli şi norme şi nu te laşi influenţat de ceea ce cred alții.

Liderul

Ai toate calităţile necesare pentru a-i motiva și a-i conduce pe ceilalţi să-și atingă și chiar să-și depășească scopurile. Eşti făcut pentru rezolvarea problemelor şi pentru monitorizarea proiectelor complexe. Misiunea ta clară este să aduci membrii echipei laolaltă pentru a atinge un obiectiv comun. Ei chiar te percep ca pe un leader şi-ţi îndeplinesc cererile.

Te-ar mai putea interesa: Îşi găsise jobul vieţii ei, dar o greşeală de 10 secunde a dus-o la concediere

Inginerul

Te joci cu ideile pentru a vedea dacă le poți îmbunătăți. Ai tendința de a fi un introvertit și mai mult un singuratic decât un petrecăreţ. Lumea te vede ca fiind orientat spre detalii, dar creativ. Dacă lucrurile nu corespund așteptărilor tale, îi critici pe ceilalţi, dar și pe tine însuți. Puţini te egalează când vine vorba de metodă. Foloseşti un proces clar, pe faze şi proceduri clare pe care toţi îl pot aplica fără probleme.

Expertul

Eşti mereu la curent cu evoluțile din domeniul tău de expertiză. Scopul tău este să aduci o contribuție importantă în domeniul tău ca expert. Iei decizii bazate pe cercetări și analize. Ceilalţi membri ai echipei au încredere în experți, deoarece au acreditări care demonstrează că știu un lucru foarte bine, de aceea eşti valoros.

Vezi si: Semne subtile că ai putea fi concediat în orice moment

Empaticul

Te simți încrezător că poți schimba lumea. Ești empatic și reacționezi emoțional atunci când eşti martor la o nedreptate sau când vezi suferința altora. Uneori, te simți copleșit și ţi se pare că te afli sub prea multă presiune din partea altora, dar îți este greu să refuzi. Membrii echipei te văd ca pe unul de încredere, mereu dispus să ajuți.

FOTO: Shutterstock