Trei lucruri importante pe care să NU le faci la job

Responsabilitatea, seriozitatea și adaptabilitatea sunt calități pe care trebuie să le arăți la locul de muncă ca să fii considerat un angajat bun. Tototdată, un profesionist în resurse umane, cu experiență de 10 ani, îți spune și ce să nu faci la job.  

image

Valerie Rodriguez, director de resurse umane în New Jersey, spune că există anumite lucruri pe care le-ar evita la locul de muncă. Iată care sunt!  

Citește și: Roboții îți iau locul la muncă? Ce meserii sunt în pericol

Vezi și: Gândurile negative te împiedică să adormi? Iată ce poți face!

  1. Nu confunda relațiile de colegialitatea cu cele de prietenie - Este ușor să te simți bine în preajma colegilor, chiar și cei care lucrează de la distanță simt o conexiune cu anumiți oameni. Totuși, Valerie Rodriguez te sfătuiește să ții cont de faptul că ei nu-ți sunt și prieteni adevărați. Cel puțin acest lucru este valabil în multe cazuri.. Dacă te vei deschide prea mult în fața celorlalți, vei putea fi tentat să iei decizii din perspectiva lor, ceea ce nu este sănătos, deoarece doar tu știi ce îți este benefic și ce nu: „Mi-am dat seama că nu trebuie să împărtășesc lucruri personale cu cei cu care lucrez, deoarece le oferă oamenilor posibilitatea să intervină în viața mea și să ia decizii în locul meu‟, a spus Valerie Rodriguez. 
  2. Nu fi umil - Este bine să fii amabil și empatic la job, dar, în același timp, nu îți este benefic să pari umil și să te pui pe ultimul loc în comparație cu ceilalți, spune expertul: „Am observat că oamenii de succes tind să fie direcți cu realizările lor și vocali, în timp ce indivizii super-umili tind să nu se susțină la fel de mult, ceea ce este greșit. Dacă nu îți susții rezultatele, nimeni altcineva nu o va face.‟
  3. Evită petrecerile - Expertul în HR îți recomandă să eviți petrecerile companiei sau să participi pentru câteva ore, deoarece, în cadrul lor, oamenii pot consuma alcool și își pot schimba atitudinea: „A doua zi la birou, vor circula zvonuri. Nu este bine să stai mai mult de o oră-două. Chiar dacă nu consumi alcool, sunt șanse ca altcineva să te deranjeze și să îți schimbi părerea despre acea persoană‟, remarcă Valerie Rodriguez. 

Sursă: Business Insider / Sursă foto: Shutterstock