Câțiva bărbați au testat un simulator de dureri menstruale. Au făcut față?

Pentru că perioada menstruației poate fi greu de înțeles de către bărbați, un stat indian a decis să le ofere acestora o experiență inedită - testarea unui simulator de dureri menstruale. Iată ce s-a întâmplat în timpul experimentului!

image

Atât înainte, cât și în timpul menstruației, femeile se pot confrunta cu un anumit disconfort, iar simptomele variază în funcție de organism și de perioadă. Unele femei pot experimenta un disconfort minor, caracterizat de: poftă de mâncare, balonare sau oboseală, în timp ce altele suferă de dureri intense și de irascibilitate. 

Citește și: Ai dureri menstruale intense? Aceste boli pot fi de vină! 

Pentru ca reprezentanții sexului tare să înțeleagă prin ce trec femeile și să normalizeze discuția despre acest subiect, statul indian Kerala a lansat o provocare pentru bărbați- mișcarea „#feelthepain‟ („#simtedurerea‟). 

Concret, câțiva bărbați din India au testat simulatoarele de dureri menstruale, amplasate în mall-uri, universități și licee. Cum s-au simțit? 

Au făcut față? 

Deși au crezut că vor face față cu brio provocării, simulatoarele i-au făcut pe bărbați să urle de durere. Zeenath, unul dintre organizatorii proiectului, a declarat pentru „BBC” că mulți bărbați au implorat să se oprească aparatul. 

A fost cu adevărat dureros. Nu mai vreau să experimentez asta niciodată‟, a declarat pentru „The Telegraph‟, unul dintre bărbații care au încercat simulatorul într-un mall.

Vezi și: 6 lucruri neștiute despre menstruație 

Ce au avut de spus femeile 

În ciuda disconfortului, femeile care au testat simulatorul „nici măcar nu au tresărit‟, deși 1 din 4 participanți de sex masculin „s-au luptat să facă față durerilor‟. Dr. Akhil Manuel, unul dintre coordonatorul campaniei a spus că „simulatorul transmite doar 10% din durerea reală‟. 

Dacă îi întrebai înainte pe băieții de la facultate ce știu despre crampele menstruale, probabil că ar fi fost reticenți să vorbească. Dar după folosirea simulatorului, ei sunt mult mai receptivi‟, a mărturisit Sandra Sunny, unul dintre organizatorul campaniei „#feelthepain‟. 

Simulatorul „#feelthepain‟ face parte dintr-un proiect numit „Cup of Life‟, care își propune să distribuie gratuit cupe menstruale și să demonteze miturile pe subiectul menstruației. Acest proiect a fost lansat de către un deputat local, din India, în colaborare cu Asociația Medicală Indiană, reprezentată de medici. 

În multe zone rurale din India, femeile sunt considerate „impure‟ când sunt la menstruație și sunt ținute departe de evenimentele sociale și religioase. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Instagram @cupoflife_net