Cele mai înfricoșătoare experimente științifice din toate timpurile. Ce au vrut să afle cercetătorii?
Știința te poate uimi prin experimentele inedite ce par a fi imposibile! Astăzi, ți le prezentăm pe cele mai înfricoșătoare - de la cercetătorul care a trăit cu o insectă periculoasă în picior, la medicul care a crezut că organele interne provoacă nebunie.
În trecut, au existat câteva studii științifice ce nu au oferit rezultatele așteptate. Totul până când domeniul cercetării s-a îmbunătățit, iar cercetătorii au avut posibilitatea să facă experimente pe subiecți vii. Aceste experimente au fost, cu adevărat, surprinzătoare, deoarece oamenii de știință au folosit tehnici, de-a dreptul, înfricoșătoare.
Cercetătorul care a trăit cu o insectă în picior
Un cercetător din Madagascar, care studia viața puricelui de nisip, a fost atât de interesat de viața sexuală a acestei insecte, încât a făcut un experiment pe propriul corp. Cercetătorul a trăit cu o astfel de insectă în picior, timp de două luni de zile, până când și-a dat seama cum se înmulțește puricele de nisip, ce poate pune sănătatea oamenilor în pericol.
Experimente pe fermieri bolnavi de sifilis
În Statele Unite ale Americii, mai mulți fermieri bolnavi de sifilis, au fost supuși unui studiu, ce le promitea că o să-i vindece de această boală. Chiar și după ce s-a descoperit că penicilina este de ajutor, oamenii de știință au refuzat să le ofere bolnavilor tratamentul, deoarece doreau să observe evoluția naturală a bolii. Până la sfârșitul experimentului, mai mulți bărbați au murit din cauza complicațiilor apărute.
Separarea puiului de mamă
La începutul secolului al XX-lea, psihologul Harry Harlow a realizat un experiment pe maimuțe pentru a studia depresia clinică. În cadrul studiului, cercetătorul a separat puii de mamele lor și a plasat maimuțele în izolare totală, timp de 10 săptămâni. În urma studiului, animalele au devenit psihotice și nu au putut fi tratate.
Cazul Emma Eckstein
La finalul anilor ’80, cercetătorul și doctorul Sigmund Freud, care studia psihanaliza, a decis să își trateza pacienta, pe nume Emma Eckstein, pentru ceea ce a considerat el ca fiind isterie.
Citește și: Au încercat americanii să controleze mintea umană? În ce au constat experimentele controversate
Medicul a crezut că ar putea să o vindece prin cauterizarea nasului, așa că l-a pus pe chirurgul Wilhelm Fliess să efectueze operația. Din nefericire, rezultatul nu a fost cel așteptat, iar Emma a rămas permenent desfigurată și, în final, a dezvoltat o multitudine de infecții.
Medicul care a crezut că organele interne provoacă nebunie
Dr. Henry Cotton, medic la o universitate prestigioasă din SUA, credea că organele interne provoacă nebunie. Așa că, în anul 1907, fără să obțină acordul pacienților săi, el a extras din corpurile lor diferite organe pentru a le studia, iar în urma intervențiilor chirurgicale, mai mulți pacienți au murit.
Sursă foto: Pinterest