Cum îți poate prezice inteligența artificială viitorul

Poți crede că inteligența artificială (AI) este capabilă să îți spună ce meserie vei avea în următorii ani, dar și cum poate arăta viitorul tău partener de viață? Acest lucruri sunt posibile, iar AI este pregătită să dezvăluie și mai multe lucruri despre tine. Iată o parte dintre ele! 

image

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și de la Universitatea Northeastern din SUA au realizat un proiect în cadrul căruia au precizat ce ar putea să facă inteligența artificială cu informațiile despre: nivelul de educație al oamenilor, sănătate, condițiile lor de muncă și veniturile. Prin urmare, specialiștii au aflat că, pe baza acestor date, modelele de inteligență artificială, precum ChatGPT, ar putea să prezică ce s-ar putea întâmpla în viața unei persoane și chiar să-i estimeze momentul morții.

Citește și: Studiu. Inteligența artificială ar putea să prezică data morții

Cum poate să îți prezică inteligența artificială viitorul 

Inteligența artificială ar putea să te ajute cu informații despre carieră, educație, stare de sănătate și viață personală.   

  1. Prognoza carierei - Algoritmii pot analiza abilitățile, nivelul de educație și interesele unei persoane, iar pe baza datelor, pot să identifice care este cariera sa potrivită, precum și salariul pe care l-ar putea obține. 
  2. Starea de sănătate - Analizând istoricul medical, factorii stilului de viață și datele genetice, algoritmii pot identifica riscurile potențiale ale sănătății și pot să ofere recomandări pentru îmbunătățirea unui posibil plan de tratament.
  3. Te ajută să înveți mai ușor - Platformele bazate pe inteligența artificială pot analiza stilul de învățare al unei persoane, precum și punctele ei slabe și punctele forte. Astfel, pentru un progres rapid în carieră, îi pot recomanda anumite metode de învățare și predare. 
  4. Viață personală - Dragostea este imprevizibilă, însă inteligența artificială îți poate analiza trăsăturile de personalitate, preferințele personale și valorile, iar ulterior îți poate sugera anumiți parteneri cu care poți fi compatibil. 

Poate te interesează și acest articol: Inteligența artificială va detecta semnele de Alzheimer cu ajutorul unui smartphone

Desigur, predicțiile inteligenței artificiale nu sunt întotdeauna garantate, iar recomandarea specialiștilor este ca AI să fie folosită ca un ghid. În cele din urmă, evenimentele neașteptate și propriile alegeri îți pot modela și schimba viitorul!  

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg