7 motive ciudate pentru care milenialii sunt predispuşi la boli mintale

În prezent, milenialii sau generaţia Y, cei născuţi în perioada dintre începutul anilor ʹ80 şi jumătatea anilor ʹ90, riscă să sufere de probleme de sănătate mintală. Descoperă cauzele posibile!

image

De ce reprezentanţii generației Y par să fie predispuţi la boli ale minţii? În cele ce urmează, vei afla câteva dintre cauzele neobișnuite care ar putea conduce la astfel de probleme de sănătate. Acești factori te ajuta să înțelegi provocările cu care se confruntă milenialii!

Stresul tehnologic

Conectivitatea constantă prin smartphone-uri și alte dispozitive poate fi copleșitoare. Milenialii se confruntă adesea cu stresul de a fi disponibili tot timpul, mai degrabă decât de a fi disponibili în viaţa reală. Ei au nevoie de timp petrecut departe de ecrane.

Frustrarea creată de social media

Rețelele sociale joacă un rol central în viața multor mileniali. Platforme precum Instagram și Facebook prezintă adesea o imagine idealizată a vieții care este greu de obţinut în realitate. Această comparație constantă poate duce la un sentiment de frustrare, care poate avea un impact negativ asupra sănătății mentale.

Așteptările mari și perfecționismul

De la o vârstă fragedă, milenialilor li s-a spus adesea că pot realiza orice dacă muncesc suficient de mult. Aceste așteptări mari pot duce la perfecționism și la o teamă constantă de eșec, care la rândul lor aduc un plus de stres și anxietate.

Temerile legate de mediu

Confruntați cu provocări globale, cum ar fi schimbările climatice, mulți mileniali se confruntă cu teama pentru viitorul planetei, care le poate afecta sănătatea mentală.

Incertitudinea economică

Mulți mileniali au intrat pe piața muncii în timpul sau la scurt timp după criza financiară din anul 2008. Această instabilitate economică nu le-a afectat doar perspectivele de carieră, ci și securitatea financiară. Preocuparea pentru pierderea locului de muncă și viitorul financiar poate cauza un stres semnificativ.

Citește și: Ce probleme de sănătate poţi avea din cauza stresului

Deciziile zilnice

Millenialii se confruntă adesea cu un număr copleșitor de opțiuni în toate aspectele vieții lor, de la profesie până la alegerea unui partener. Aceaste posibiltăţi de a alege te pot bloca sau îţi pot da un sentiment de nemulțumire.

Te-ar mai putea interesa: Ce să ştii despre sindromul de burnout şi care este diferenţa dintre stres şi burnout

Presiunea educațională

Sistemul de învățământ a devenit din ce în ce mai competitiv, cu un accent puternic pe performanță și note. Această presiune favorizează apariţia unui burnout sau al problemelor psihologice.

FOTO: Shutterstock