Ce legătură are trezitul devreme cu starea de spirit. Te poate ajuta sau nu?
Dacă nu îți place să te trezești dis-de-dimineață, acum ai un nou motiv pentru care ar fi totuși bine să încerci să o faci. Un nou studiu a descoperit că trezitul devreme poate fi excelent pentru sănătatea mintală și pentru bunăstarea ta.
Trebuie să recunoaștem că trezitul devreme nu este o acțiune pe placul tuturor, mai ales pentru copiii care se trezesc cu greu să meargă la școală și nici pentru adulții care muncesc de la primele ore ale zilei.
Citește și: Câte ore este bine să dormi, în funcție de vârstă
Dacă și tu te numeri printre cei care nu agreează trezitul de dimineață, a sosit momentul să descoperi că un nou studiu a constatat faptul că persoanele care se trezesc devreme și rămân active pe tot parcursul zilei sunt mai fericite și mai puternice din punct de vedere mental.
Rețeta fericirii: trezitul de la primele ore ale zilei
Poate că devii morocănos dacă ești nevoit să te trezești de la primele ore ale zilei, însă în cadrul studiului s-a descoperit că persoanele care se trezesc devreme și rămân active pe tot parcursul zilei tind să fie mai mulțumite de viața lor.
În urma testelor, s-a aflat că persoanele care s-au trezit devreme au fost mai organizate și au avut rezultate mai bune la testele cognitive decât cele care au dormit mai mult.
Stephen F. Smagula, autorul principal al studiului și profesor la Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Pittsburgh, a declarat că această rutină trebuie să devină un stil de viață pentru fiecare dintre noi, însă el a subliniat că persoanele care ar trebui să îl urmeze, mai ales, sunt mamele tinere care trebuie să facă tot ce pot pentru a-și proteja sănătatea mintală.
Vezi și: Trezitul „cu fața la cearșaf” nu mai este deloc un mit. Află cum îți poate afecta întreaga zi!
Așadar, dacă îți dorești să ai o viață fericită, să te organizezi mai bine și în același timp să îți protejezi sănătatea mintală, rețeta este una simplă: trezește-te în fiecare zi devreme și, de ce nu, la aceeași oră!
Acest studiu a fost realizat de către Universitatea din Pittsburgh și poate fi citit integral aici.
Sursă foto: Shutterstock