Ce prevestesc visele în care îţi cade părul

Fiecare dintre noi are vise dar puţini le mai reţin după ce se trezesc. Unii susțin că nu visează niciodată, pentru că nu-şi amintesc nimic din ceea ce au visat. Alţii sunt urmăriţi o bună parte din dimineaţă de un vis bizar sau care îi pune pe gânduri. Unul dintre cele mai frecvente este cel legat de căderea părului.

image

Cu toții visăm de trei sau cinci ori în fiecare noapte, iar acele vise durează între cinci și 20 de minute. Problema este că până te trezești, deja ai uitat 95% din aceste vise. Când visăm, creierul nostru găsește modalități de a atenua anxietatea pe care o simțim, scanează potențialele amenințări sau pur și simplu ne procesează ziua.

Sunt mai multe tipuri de vise: lucide, fanteziste, coșmaruri, simbolice sau unele care rezolvă probleme. Există şi teme comune, cum ar fi căderea în gol, pierderea dinţilor sau a multor fire de păr deodată. Unii visează că le cade părul și nu se îngrijorează. Experții sunt de acord că ceea ce visezi nu este la fel de important ca ceea ce crezi despre acel vis. Ca multe situații din viață, nu este întotdeauna ceea ce se întâmplă, ci modul în care reacționezi la ceea ce se întâmplă. Dacă îţi faci griji, merită să cauţi ce poate însemna pentru tine.

Vezi și: Visele erotice, descifrate. Află ce se întâmplă când ai vise „fierbinţi‟

Îţi este teamă de îmbătrânire

Părul este un simbol al atracţiei, tinereţii şi vitalităţii. Prin urmare, pierderea lui poate dezvălui o îngrijorare în privinţa îmbătrânirii, a pierderii frumuseții sau a atracției sexuale. Mai mult, poate să însemne o încredere redusă în forţele proprii.

image

Simţi că pierzi controlul

Când te gândești la căderea părului, îţi dai seama că, odată ce cade, nu este ceva ce poate fi reparat instantaneu. În acest fel, pierderea părului într-un vis poate reflecta și un sentiment de nereparat. De aceea, căderea părului poate înseamna şi o pierdere a controlului în viaţa personală sau profesională.

Vezi și: Alimente care subţiază firul de păr. Scoate-le din meniu, dacă nu vrei să îţi pierzi podoaba capilară devreme!

Ai probleme legate de stres

În cazul în care visele în care îţi cade masiv părul devin recurente, este posibil să te confrunţi cu situaţii stresante în viaţa de zi cu zi. Încearcă să reduci stresul în timpul zilei. Rezervă puţin timp pentru tine, pentru o plimbare sau pentru a face mişcare. Ai grijă să dormi îndeajuns de mult şi redu timpul petrecut în faţa ecranelor. Încearcă să adormi într-o cameră răcoroasă și întunecată la aceeași oră în fiecare seară.

FOTO: Shutterstock