Gesturi subtile care dezvăluie dezinteresul celui cu care vorbeşti

Este prima oară când întâlneşti o anumită persoană şi ţi-ai dori să ştii dacă eşti în graţiile acesteia sau poate vă revedeţi după mult timp şi ai vrea să afli cum te percepe? Câteva dintre gesturile pe care le face îţi pot oferi răspunsurile pe care le doreşti.

image

Dacă nu ești sigur că o persoană te place şi n-o poți întreba direct, acordă atenție deosebită modului în care îţi vorbește şi la mişcările pe care le face. De exemplu, dacă își strânge buzele în timp ce vorbeşte, acest lucru poate arăta că are un sentiment de disconfort sau anxietate, după cum arată Bright Side.

Este posibil să nu fii neapărat tu de vină, dar, cu siguranţă, situaţia în care vă aflaţi nu-i dă o stare bună. Vezi ce alte  gesturi pot dezvălui dezinteresul sau neplăcerea de a se afla în faţa ta!

Nu te priveşte în ochi

Lipsa contactului vizual este un alt indiciu al dezinteresului celui din faţa ta. Ar putea însemna că nu este atras de tine sau că nu aveţi o conexiune autentică. Mai mult, s-ar putea să te mintă, deoarece evitarea contactului vizual este un semn că ascunde ceva.

Afişează un zâmbet fals

Un zâmbet autentic implică mulţi mușchi ai feței. Când cineva se amuză cu adevărat ca reacţie la glumele tale, poți vedea cum colţurile buzelor de ridică foarte mult şi formează pliuri în preajma ochilor.

Un zâmbet fals nu implică atât de mulți mușchi și pare încordat, forțat. Este semnul clar că nu eşti plăcut, doar acceptat.

Vezi şi: Greşeli ale limbajului corporal. Poţi face o impresie greşită, dacă nu eşti atent la aceste aspecte

Îşi atinge gâtul

Atingerea prelungă a gâtului înseamnă adesea că persoana cu care vorbeşti este nesigură cu privire la ceva sau că se îndoieşte de ceea ce spune. Mai mult, dacă îşi ridică umerii mai mult, ascunzând cumva gâtul, ar putea fi semnul că are un secret faţă de tine sau că nu este de acord cu ceea ce spui. Mai poate indica şi faptul că îţi ascunde adevărul.

Dă răspunsuri scurte

Când răspunsurile la întrebările tale sunt foarte scurte, monosilabice chiar, atunci, cu siguranţă, persoana cu care discuţi nu te agreează, ba chiar şi-ar dori foarte mult să închei discuţia. Răspunsurile foarte scurte sunt date numai din obligație sau din politețe.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care un bărbat le poate face la prima întâlnire

Păstrează distanţa

Cel cu care vorbeşti face un pas înapoi în timp ce spune ceva? Această mişcare ar putea semnala că doreşte să păstreze distanța fizică ori emoțională față de tine din cauza unei stări de disconfort pe care i-o dai.

Chiar și distanța fizică este un indiciu, pentru că, în general, îi evităm și pe cei cu care nu ne înţelegem foarte bine.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg