Îţi cauţi o locuinţă nouă? Respectă regula 3-30-300, noua rețetă a fericirii!

Fericirea este unul dintre scopurile tuturor de-a lungul vieții, dar este din ce în ce mai greu de atins din cauza stresului și anxietății la care suntem supuși zilnic. Regula 3-30-300 te poate ajuta să te apropii de acest obiectiv.

image

A fi fericit nu înseamnă a fi bun tot timpul, a zâmbi constant și a sări de bucurie. Dimpotrivă, de multe ori suntem fericiți fără să ne dăm seama. Preferăm să ne concentrăm pe acele momente negative, cărora le acordăm mai multă atenție decât merită.

Obsesia atingerii fericirii este unul dintre cele mai nepotrivite lucruri pe care le poți face și chiar va avea efectul opus a ceea ce cauți. Sentimentele de singurătate și eșec personal te pot cuprinde pe măsură ce-ți stabilești obiective nerealiste. Deși este adevărat că nu putea căuta în mod constant fericirea, putem include instrumente în viața noastră care ne ajută s-o atingem. Este cazul regulii 3-30-300, care, conform Mujer Hoy are efecte benefice asupra sănătății mentale.

Natura ne permite să fim mai fericiți

Spațiile verzi oferă efecte benefice pentru sănătate, atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic. Acest lucru se traduce printr-o îmbunătățire a relațiilor sociale, o scădere a anxietății și stresului, precum și o creștere a bunăstării personale.

În oraşe, prezenţa naturii, a zonelor verzi este esențială, pentru că nu te obligă să fii nevoit să mergi la kilometri depărtare până la o pădure. Chiar dacă poţi face efortul de a te deplasa până într-un spaţiu verde, este posibil să n-o faci din comoditate sau din lipsă de timp. În acest fel, ieșind pur și simplu pe stradă ești deja în contact cu natura şi te poţi bucura zilnic de avantajele pe care le oferă.

Vezi și: Roata emoțiilor: vezi ce stare te reprezintă cel mai bine!

Ce trebuie să știi despre regula 3-30-300?

Această regulă se referă la proporția din natură de care avem nevoie cu toții pentru a fi sănătoşi şi fericiţi. Este ceva la care probabil nu te așteptai, dar adevărul este că s-a dovedit că a trăi înconjurat de natură ne poate crește bunăstarea.

Stau dovadă în acest sens țările nordice, considerate cele mai fericite din lume. Regula stabilește că fiecare persoană trebuie să vadă cel puțin trei copaci din locuința sa, să aibă 30% acoperire de vegetație în cartierul său și să nu locuiască la mai mult de 300 de metri de cel mai apropiat parc sau spațiu verde.

Te-ar mai putea interesa: Antrenament pentru creier! Metoda care te ajută să ai o gândire pozitivă în doar câteva secunde

Această metodă a fost stabilită de pădurarul olandez Cecil Konijnendijk, profesor de ecologizare urbană. Acesta susţine că spațiile verzi ne permit să ne eliberăm de agitația orașului, să găsim o oază de liniște în care să nu ne gândim la altceva.

FOTO: Shutterstock



Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg