Semne că eşti pe cale să pierzi un prieten. Când aveţi nevoie urgentă de reconectare!
Prietenii sunt adesea cei mai de încredere confidenţi. Te însoţesc în concedii, îţi oferă un umăr pe care să plângi sau, pur şi simplu, te ascultă când ai ceva pe suflet. Oricât de mult îi cunoști pe unii dintre ei, oamenii vin și pleacă din viața ta, chiar și atunci când nu vrei. Observă din timp semnele care anunţă finalul unei amiciţii!
Unele prietenii se întind pe zeci de ani, încă de la școala, în timp ce altele se leagă la serviciu. Dacă simți că un prieten se retrage sau că pierzi legătura cu acesta, experții spun că există câteva semne revelatoare la care poți fi atent. Deși vor exista mereu momente în care va fi greu să țineți legătura, recunoscând semnele subtile al îndepărtării, vei preveni deconectarea care duce la finalul relaţiei.
Intenţionaţi să vă reîntâlniţi, dar nu reuşiţi
Sigur ţi s-a întâmplat măcar o dată să te auzi la telefon cu o veche cunoştinţă şi să vă spuneţi că ar fi bine să vă revedeţi, dar fără să daţi curs niciunul ideii. Deși acest lucru este tipic pentru oamenii pe care nu îi cunoaștem, poate fi problematic dacă este un prieten pe care îl vezi în mod regulat.
S-ar putea să pierzi legătura cu un prieten dacă vorbești frecvent despre întâlniri, dar nu le stabileşti concret niciodată. Dacă vor să fie împreună, doi amici se vor întâlni. Prieteniile se schimbă și apar doar în anumite perioade, însă, dacă vrei să rămâi conectat cu ei, este indicat să-ţi faci timp să-i mai vezi din când în când.
Nu împărtășiți evenimentele importante din viața fiecăruia
Prietenii apropiați sunt unii dintre cei mai mari susținători ai noștri, ceea ce înseamnă că vrem să le împărtășim momentele importante.
Te-ar mai putea interesa: TEST Ce cred despre tine prietenii şi apropiaţii tăi?
Dacă un prieten nu ţi-a spus nimic despre schimbarea jobului sau promovarea lui, dacă nu te-a invitat la nunta lui, la botezul copilului său ori, mai rău, nici la sărbătorirea aniversării, este evident că relaţia voastră de prietenie este ca şi inexistentă din punctul lui de vedere.
La evenimente care aduc schimbări, ca ziua ta de naștere, ziua unui copil, pierderea cuiva drag, schimbarea jobului sau a locuinţei, cauţi în mod natural sprijin sau încurajare de la un prieteni apropiaţi.
Comunicaţi tot mai greu sau deloc
Cea mai bună parte a unei prietenii este însăşi posibilitatea de a contacta pe cineva pentru a discuta în mod deschis despre bucurii, planuri sau frământări. Când pierzi contactul cu un prieten, discuţiile devin greoaie sau se răresc. În loc să-ţi telefoneze, va prefera să-ţi trimită mesaje pe diverse căi.
Vezi și: A pierdut 15 prieteni în 20 de ani. Arnold Schwarzenegger, devastat de durere!
Conversațiile nu mai au un flux natural, se învârt în jurul unor subiecte banale, lipsite de profunzime și nu mai simţi conexiunea care v-a caracterizat prietenia. Toate sunt semne că aveţi nevoie să vă reconectaţi. De altfel, semnul principal că pierzi legătura este probabil acela că nu mai răspunde nici la mesaje. Dacă nu există un motiv întemeiat și trec mai multe zile până să răspundă, ar fi timpul să-ţi reevaluezi relaţia cu acea persoană.
Aveţi interese diferite
S-ar putea să-ţi ia mai mult timp să observi acest semn, dar o schimbare a intereselor și a valorilor ar putea determina un prieten să se distanţeze de tine. Când opiniile tale despre anumite subiecte importante încep să fie complet diferite de ale celuilalt, acest lucru poate provoca o ruptură în relație și, uneori, poate fi un catalizator al pierderii contactului sau al îndepărtării.
Distanţarea poate să apară şi atunci când un prieten intră într-o nouă etapă a vieții, diferită de cea în care te afli, şi ajungeţi să nu vă mai identificaţi unul cu celălalt. Este important să reţii că relațiile necesită efort și înțelegere din ambele părți pentru a rezista în timp.
FOTO: Shutterstock