5 animale cu o semnificaţie aparte

1 75345 original jpg jpeg

 Încă din cele mai vechi timpuri, animalele erau asociate cu zeii şi zeiţele. Atena avea bufniţa ca animal sacru, în timp ce Poseidon proteja caii iar zeiţa Artemis era protectoarea căprioarelor. Ele nu trec întâmplător prin cale şi au o semnificaţie aparte.

Bufniţa

desktop free owl backgrounds dowload jpg jpeg

Se crede că bufniţele sunt vestitorii morţii, însă poartă cu ele o înţelepciune mai mare ca a oricărui om, aşa că pot aduce şi veşti extraordinare. Se pare că ele apar singure atunci când presimt un lucru negativ şi vor să îi avertizeze pe oameni. Dacă ţi se întâmplă să vezi mai multe bufniţe adunate deasupra casei, e momentul să te aştepţi să primeşti o veste din partea apropiaţilor.

Păianjenul

p038wt7m jpg jpeg

Şi păianjenii sunt asociaţi cu zeiţa Atena, numită şi zeiţa Înţelepciunii. Ei sunt consideraţi animale sacre întrucât pânza lor semnifică toate conexiunile dintre oameni şi natură. Un păianjen care îţi taie calea îţi reaminteşte de un prieten şi poartă cu sine norocul şi bunăstarea.

Pisica

black cat 56a112ab5f9b589d8d6c41c2 jpg jpeg

Cu siguranţă ai auzit că pisica neagră care îţi taie calea e semn de ghinion. Dar poate nu ştiai că dacă pisica te urmăreşte, înseamnă că intuiţia ta este mai prezentă ca oricând şi trebuie să îţi asculţi inima. Pisicile sunt asociate cu Divinitatea şi au puteri magice atunci când vine vorba de simţurile interioare. În timp ce pisicile albe simbolizează fertilitatea şi schimbările pe plan amoros, pisicile negre simbolizează înţelepciunea şi schimbarea norocului. Cele maronii semnifică un nou început.

Corbul

raven jpg jpeg

Această creatură are o reputaţie proastă din cauza faptului că oamenii îl asociază cu vrăjitoria şi moartea. Este adevărat că el prevesteşte o pierdere, însă întruchipează şi adevărul. Încă din antichitate, corbul a fost pasărea simbol a regelui Thot, marele zeu egiptean al Înţelepciunii şi al Magiei. Dacă vezi un corb pe drum înseamnă că adevărul îţi va fi dezvăluit mai devreme sau mai târziu. Potrivit marilor gânditori, înţelepciunea nu poate fi dobândită de cineva care nu este pregătit, aşa că te poţi considera privilegiată atunci când vei întâlni o asemenea pasăre misterioasă.

Şarpele

snake 5 jpg jpeg

Nici şerpii nu au scăpat de o reputaţie proastă întrucât ei sunt asociaţi cu Diavolul. De fapt, ei simbolizează Mama Natură şi puterea elementelor sale. Atunci când vezi un şarpe în cale, încearcă să nu te sperii şi să înţelegi că e un moment prielnic pentru a-ţi folosi puterea minţii de a controla natura. Descoperă care este elementul tău nativ şi lasă-l să se conecteze cu tot ceea ce te înconjoară.

Sursă foto