Top 10 cele mai grele limbi străine din lume. Care te-ar putea tenta?

Să știi să vorbești mai multe limbi străine este, cu adevărat, o abilitate apreciată, însă și mai admirativ poate fi să cunoști următoarele limbi, ce sunt greu de studiat. 

image

Se spune că învățarea unei noi limbi îmbunătățește viziunea asupra lumii și comunicarea nonverbală, ajută creierul să se adapteze, dar și să răspundă la circumstanțe noi. Cei care își doresc să studieze o limbă străină ar putea să înceapă cu una mai ușoară, așa cum este spaniola sau italiana, însă mai atrăgătoare pot fi următoarele, din topul realizat de „Far and Wide‟. 

Topul limbilor străine greu de învățat

Pe locul 10 în clasamentul celor mai grele limbi străine se află finlandeza, deoarece „are conjugări complicate”, iar cuvintele își pot modifica cu ușurință sensul, în funcție de cum sunt scrise. 

Pe locul 9 în top se situează limba maghiară, vorbită în Ungaria, în România și în Slovacia. Cuvintele în limba maghiară sunt foarte lungi, iar de cele mai multe ori acestea pot fi similare cu prepozițiile. De pildă, cel mai lung cuvânt din limba maghiară este „megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért‟, care are 44 de litere. 

Citește și: Câte și ce limbi străine știe să vorbească Prințul William, fiul Regelui Charles al III-lea 

Pe locul 8 se află islandeza, o limbă complexă, care este alcătuită din cuvinte „extrem de lungi și conjugări confuze‟. Locul 7 este ocupat de limba hindi, vorbită pe teritoriul Indiei, în Fiji și în Pakistan. Această limbă este greu de studiat, deoarece versiunea sa scrisă nu are marcaje fonetice care i-ar putea ajuta pe cursanți să înțeleagă cum să pronunțe cuvintele. 

Pe locul 6 este vietnameza, pe locul 5 se află limba thailandeză, iar pe locul 4 cea coreeană. 

Fruntașii topului 

Printre cele mai provocatoare limbi străine se află japoneza, care este pe locul 3 în top. Această limbă conține zeci de mii de caractere, numite „kanji‟. De asemenea, modul în care sunt rostite cuvintele depinde de situație. Drept urmare, un cuvânt poate fi tradus în 10 moduri. 

Pe locul al doilea este limba arabă, care se scrie de la dreapta la stânga și exclude majoritatea vocalelor din cuvinte. De asemenea, limba arabă are diverse sunete speciale, care nu există în multe alte limbi, iar verbele sunt adresate înaintea subiectului. 

Cea mai dificilă?

Pe primul loc în acest top se află mandarina, un dialect al limbii chineze, care se vorbește în partea de Nord a Chinei. Limba necesită memorarea a mii de caractere speciale. De asemenea, fiecare cuvânt poate fi pronunțat în patru moduri diferite, în timp ce fiecare pronunție are un înțeles variat. 

Sursă foto: Shutterestock