Semne de avertizare că ai căsnicia în pericol! Nu le rata!
Uneori, în cuplu există probleme care se strecoară pe nesimţite, dar care sunt anunţate de mai multe semnale. Acestea nu anunţă neapărat o despărțire iminentă, dar trebuie neapărat luate în serios. Fii atent la aceste avertizări și discută la timp cu persoana dragă pentru a face schimbări pozitive în relaţia de cuplu.
Sarcasmul, agresivitatea pasivă par inofensive, dar pot face relaţia să devină toxică. Acestea sunt şi semnele unor resentimente. Comentariile pasiv-agresive sau sarcasmul frecvent stau în calea momentelor tandre care susţin o relaţie bună în căsnicie. Nu sunt singurele semne ale unor probleme între voi.
Lipsa de interes
Pierderea interesului pentru celălalt ar putea prevesti probleme serioase în căsnicie. Observă dacă partenerul are mai puține opinii sau îi este greu să se entuziasmeze. Este posibil să nu participe activ în relație. Cauza ar putea să nu aibă legătură cu căsnicia voastră, dar nu există nicio îndoială că acest comportament îţi va afecta relația pe termen lung. Apatia şi dezinteresul pot fi semne de nemulțumire, de copleșire sau chiar de depresie.
Distanţarea
Unele semnale evidente sunt mai ușor de ignorat. Dacă observi că partenerul este mai distant, este momentul să discutaţi. Acest lucru ar putea indica stres și nu neapărat că partenerul este supărat pe tine sau nefericit în căsătorie. Dacă distanțarea lui continuă, atunci înseamnă că este o problemă importantă şi aveţi nevoie de mai multă comunicare.
Vezi și: Ce este sexomnia și cum se poate trăi cu ea? Povestea reală a unui sexomniac
Când partenerul se simte deconectat sau i se pare că nu este susţinut, are tendința să se îndepărteze. Petrece-ţi mai mult timp împreună şi încercaţi să aveţi activităţi comune.
Persistenţa conflictelor
Certurile sunt inevitabile în cuplu, dar când continuă zi după zi sau tensiunea pesistă între voi mai mult timp, este posibil să aveți o problemă. Zilele voastre încep cu un sentiment de frustrare? Un mic conflict legat de ceva minor duce la următorul conflict legat de altceva şi la reproşuri. Când devine un obicei, este vremea să discutaţi despre adevăratele motive ale certurilor, despre nemulţumirile voastre.
Vezi și: Mai avem timp și chef pentru sex? Cum facem loc senzualității în viața de cuplu
Vorbiţi despre cum vă simțiți şi ce vă supără la celălalt. Puteţi face unele schimbări? Căutaţi să vedeţi cum vă puteţi armoniza. O creștere a iritabilității ar putea fi, de asemenea, un indicator al depresiei, așa că dacă vă confruntaţi cu oboseala, schimbările de dispoziție și motivația redusă, apelaţi la un psihoterapeut.