Cele mai urât mirositoare mâncăruri din lume. Tu ai avea curaj să le încerci?

Unul dintre criteriile pe care îl avem în vedere când ne alegem mâncarea pe care o consumăm este felul în care miroase. Mai întâi, ne place să simțim aroma preparatelor, iar mai apoi suntem interesați de gustul său. Dar dacă mirosul alimentelor este în opoziție cu gustul lor delicios? Iată câteva exemple de astfel de mâncăruri! 

image

Dacă ai crezut că mirosurile de brânzeturi vechi și de resturi chinezești sunt cele mai rele din lume, ei bine află că acestea nu se compară cu aroma îmbietoare ale următoarelor alimente, care pot fi încadrate detașat în categoria celor „mai urât mirositoare mâncăruri din lume‟. 

Fructul durian, cel mai urât mirositor fruct din lume 

Pe lângă aspectul înțepător și culoarea galbenă, acest fruct din sud-estul Asiei este cunoscut pentru mirosul său înțepător, descris ca fiind similar cu „ceapa putredă‟. Fructul durian este numit „regele fructelor urât mirositoare‟. L-ai încerca? 

Brânza Limburger este cunoscută pentru mirosul puternic

Acest tip de brânză este cunoscut pentru mirosul său înțepător, datorat bacteriei Brevibacterium linens, care fermentează. Dacă ești curajos și treci peste acest aspect, te vei putea bucura de aroma bogată și de textura moale și cremoasă a brânzei Limburger. 

Citește și: Aceste alimente rare au șanse mari să ne hrănească peste 30 de ani! 

Condimentul asafoetida, doar pentru iubitorii de arome intense

Acest condiment galben este fabricat din latex uscat, care provine din rădăcina roșie a unei plante medicinale, cultivate în India. Similar cu turmericul, asafoetida funcționează ca un digestiv eficient și ca potenţiator de aromă. Este o plantă deosebit de importantă în mâncărurile vegetariene indiene, cunoscută pentru mirosul său copleșitor, dar și pentru gustul său unic, (ușor similar cu cel a usturoiului).

Ouă „de secol‟, cunoscute și ca ouă murate

Spre deosebire de numele său, această delicatesă chinezească nu are 100 de ani, când este destinată consumului uman. Ouăle „de secol‟ sunt lăsate la înmuiat într-o soluție salină, timp de câteva săptămâni, iar apoi se pot mânca. În metoda tradițională se folosesc și: argilă alcaline, coji de orez, var neted și cenușă. Această soluție conferă un miros puternic înțepător și un gust sărat-amar. 

Vezi și: Ce este gustul umami și cum dai această aromă preparatelor tale?

Surströmming sau hering fermentat

Unul dintre cele mai urât mirositoare alimente din lume, surströmming, este o specialitate suedeză care constă în hering fermentat. Se caracterizează prin aroma copleșitoare și râncedă, rezultată în urma procesului de fermentație. Pentru că are un miros persistent, acest pește se recomandă a fi consumat în aer liber. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg