Reguli extravagante impuse de Regina Victoria la propria înmormântare

Unul dintre cei mai influenţi monarhi ai lumii, Regina Victoria a Marii Britanii într-o epocă în care se acorda o semnificație mare înmormântărilor. Speranța de viață era mult mai scurtă, iar moartea făcea parte din viața cotidiană. Pentru a face faţă acestei realităţi, ritualurile au devenit importante.

image

Regina Victoria a lăsat un manual detaliat de nu mai puţin de 12 pagini pentru organizarea propriei înmormântări. Era cunoscută pentru excentricitățile ei. Și-a dorit o ceremonie potrivită pentru un monarh. A condus vreme de 61 de ani, o domnie record, până când a fost doborât de regretata Regină Elisabeta a II-a care a domnit peste 70 de ani. Potrivit Starinsider.com, regina era în relații proaste cu rudele, inclusiv cu unii dintre cei nouă copii ai săi, și credea că aceștia se vor certa și vor încerca să-i schimbe ultimele dorințe. De aceea, şi-a dictat lista lungă de cereri de înmormântare medicului ei personal, Sir James Reid. Ia încredințat documentul secret pentru a-l păstra până după moartea ei.

O înmormântare militară netradițională

Regina Victoria şi-a dorit o înmormântare militară. Sicriul ei a fost transportat în timpul procesiunii funerare militare pe străzile Londrei pe un cărucior cu arme. Ea s-a retras din viața publică după ce prințul Albert a murit. Şi-a dorit ca sicriul ei să fie luat direct de la locul morții ei şi depus la Capela Saint George, unde a avut loc înmormântarea. A permis doar două zile de vizionări private, astfel încât familia să-și poată aduce omagiul.

Cereri excentrice

Multe dintre cererile Reginei Victoria au implicat obiecte pe care dorea să le pună în sicriu. Cu siguranţă, copiii ei ar fi protestat dacă le-ar fi știut. Obiectele controversate și excentrice puse în sicriul ei au fost acoperite cu flori. Florăria regală a obținut flori din toată lumea.

Unul dintre obiectele cu care a cerut să fie îngropată a fost o mână de ipsos creată după aceea a Prințului Albert, care a murit cu 40 de ani înaintea ei. Cu această mână, Regina Victoria dormea în fiecare noapte. Când Prințul Albert a murit, Regina Victoria a fost cuprinsă de o durere extraordinară și nu a putut să-i accepte dispariţia. A insistat ca servitorii să continue ritualul lui de dimineață în fiecare zi, să aducă trusa de bărbierit și hainele în camera lui și să scoată articolele nefolosite seara.

Citeşte şi: Regina Victoria şi prinţul Albert, o iubire de poveste

În sicriul reginei a mai fost depus un medalion care conţinea şuviţe din părul lui John Brown, slujitorul credincios al Prinţului Albert şi cel care i-a alinat suferinţa după pierderea soţului. Încă din copilărie, regina obişnuia să poarte un medalion cu o șuviță din părul tatălui ei decedat. Când s-a căsătorit cu Prințul Albert, i s-a făcut un medalion care conținea părul lui. John Brown a murit cu 18 ani înaintea reginei, în 1883. Se crede că ar fi avut alte aventuri după moartea lui, dar este incontestabil că Prințul Albert a fost cea mai mare dragoste din viața ei.

Înmormântată în alb

În mod tradițional, înmormântările sunt asociate cu purtarea hainelor negre. Regina Victoria apărea adesea îmbrăcată în negru în fotografii pentru că majoritatea au fost făcute după moartea lui Albert, iar ea a rămas într-o stare perpetuă de doliu. Cu toate acestea, a cerut ca înmormântarea ei să aibă o tematică albă, mai degrabă decât cea tradițională neagră. A fost înmormântată într-o rochie albă și cu un voal de mireasă.

A cerut să aibă alături bijuteriile cu valoare sentimentală

Vechii egipteni au fost îngropați cu cele mai de preţ bunuri pământești, deoarece se credea că le vor duce cu ei în viața de apoi. Crezând în acest obicei, Regina Victoria a cerut să fie îngropată cu cantități mari de bijuterii. A fost aşezată în sicriu alături de inelele dragi, mai multe brățări, coliere şi broșe, fiecare cu o valoare sentimentală specială pentru ea.

Sicriul a fost foarte încărcat. În partea inferioară s-a pus un strat de cărbune pentru a absorbi umiditatea și mirosurile create în urma descompunerii. Deasupra cărbunelui, a fost aşezată un veştmânt al prințului Albert. Trupul Reginei Victoria a fost așezat pe acest veştmânt și înconjurat de toate obiectele de preţ dorite de ea, care au fost acoperite apoi cu multe flori.

Te-ar mai putea interesa: Ce nu ştiai despre Bijuteriile Coroanei Britanice

Ultima dorinţă a Reginei Victoria

O solicitare pe care Regina Victoria i-a făcut-o medicului ei cu puțin timp înainte de a muri a fost să-și vadă câinele de companie. Regina a adorat câinii toată viața, iar animalul de companie preferat era un pomeranian pe nume Turi. Acesta i-a stat alături când a murit.

FOTO: Shutterstock



Recente

muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg
moarte jpg