Diodrama, previziunea sumbră privind pădurile din România

1 69429 original jpg jpeg

Cu ocazia Nopţii Muzeelor, sâmbătă, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în colaborare cu WWF-România şi Publicis România, a prezentat un proiect unic, „Diodrama”.

„Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlneşti în natură”

„Diodrama” are rolul de a atrage atenţia publicului asupra efectelor nocive pe care tăierile ilegale de păduri le au nu doar asupra confortului oamenilor,ci şi asupra habitatelor. Sub sloganul „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlneşti în natură”, aceasta va rămâne expusă până pe 5 iunie în zona dedicată faunei României din cadrul Muzeului „Grigore Antipa”.

Cel care a avut rolul de a prezenta proiectul,Dr. Luis Ovidiu Popa,Director General al Muzeului „Grigore Antipa”,gazda evenimentului,i-a avut alături pe Magor Csibi-Director de Program WWF România şi pe jurnalistul Mircea Toma.

„Unul dintre obiectivele noastre ca muzeu de ştiinţe ale naturii este informarea şi educarea publicului faţă de problemele actuale legate de protecţia mediului,a speciilor şi a habitatelor,precum şi promovarea respectului faţă de natură. În acest context se înscrie şi sensibilizarea publicului faţă de problemele actuale legate de protecţia mediului,a speciilor şi a habitatelor”,a punctat Dr. Luis Ovidiu Popa,Director General al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Ajută la prevenirea tăierii pădurilor!

Totodată,proiectul le reaminteşte vizitatorilor că în momentul actual există instrumente prin care pot acţiona pentru a preveni tăierile ilegale de păduri,precum “Radarul Pădurilor”,care sperăm că în acest an va avea şi o aplicaţie de mobil.

În acest context se înscrie şi proiectul Diodramei,o dioramă care nu ar trebui să existe în realitate.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” este una dintre cele mai vechi instituţii din România de cercetare a biodiversităţii şi de educare şi culturalizare a publicului. Muzeul găzduieşte unele dintre cele mai vechi diorame din lume,Grigore Antipa fiind printre primii care au implementat această modalitate de expunere. De o mare valoare ştiinţifică,istorică şi muzeală,dioramele expuse în Muzeu oferă vizitatorului o imagine asupra relaţiilor dintre vieţuitoare,precum şi relaţia dintre acestea şi mediul lor de viaţă.

Înfiinţată în 1961,WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale ce derulează proiecte pentru conservarea naturii. Organizaţia se bucură de aproape 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţări. În România,WWF activează începând cu 2006,urmărind conservarea mediului natural şi a proceselor ecologice prin proiecte pentru păstrarea diversităţii biologice,a speciilor sălbatice şi a ecosistemelor naturale.

Parteneriatul denotă importanţa pe care ar trebui să o acordăm cu toţii protejării mediului.

Proiectul şi-a propus să aducă în atenţia opiniei publice pericolul pe care îl reprezintă tăierile ilegale de păduri,dar şi metodele prin care cetăţenii pot să se implice.



Recente

Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bündchen  foto   Instagram jpg
copil cu cățel  foto   Shutterstock jpg
Adele  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2350240975 jpg
atelier 3 jpg
Shirley MacLaine  foto   Shutterstock jpg
celine dion  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2340695877 jpg
WhatsApp Image 2024 10 22 at 14 28 59 jpeg
Michelle Visage  foto   Shutterstock jpg
David Beckham, Victoria Beckham  foto   Shuuterstock, Instagram jpg
shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg