5 paşi din rutina japoneză de somn care alungă insomnia

Modul în care facem faţă provocărilor unei zile obişnuite depinde foarte mult de un somn bun. Din aceast motiv, japonezii au anumite obiceiuri care asigură un somn odihnitor.

image

Japonia nu este doar țara cu cei mai longevivi locuitori, ci și cu cei mai fericiţi, iar acest fapt este strâns legat de obiceiurile lor zilnice. Acordă o importanță sporită odihnei şi au o anumită rutină pentru a avea un somn bun. Această rutină japoneză care te poate ajuta şi pe tine să te odihnești mai bine și să te trezești mai energic este strâns legată de ceea ce ei numesc metoda Ikigai, care constă în a avea un scop în viață, care te ajută să te motivezi și să fii fericit. Potrivit studiului Ohsaki de la Universitatea Tohoku, cei care și-au găsit propriul Ikigai sunt mai sănătoși, trăiesc mai mult și se bucură de un stil de viață fericit și activ.

O baie relaxantă

Baia de seară sau ofuro este nelipsită la cei mai mulţi japonezi înainte de a merge la culcare. Durează între 10 și 20 de minute şi are scopul de a calma prin aromele sărurilor folosite. Apa ar trebui să aibă aproximativ 40 de grade pentru a relaxa musculatura, îmbunătăți circulația și reduce stresul.

O supă calmantă

Supa este unul dintre feluri de mâncare tipice bucătăriei japoneze. Consumată atât la micul dejun, cât și la cină, are şi ea rol de relaxare. Japonezii au tendința de a alege mai des supa miso, care este făcută din boabe de soia fermentate, un aliment probiotic cu efect calmant, ideal pentru cină.

Te-ar mai putea interesa: 6 remedii naturale pentru combaterea insomniei

Ora de culcare este fixată înainte de miezul nopţii

Japonezii merg la culcare între orele 22.00 și 23.00. Acest obicei îi face mai fericiți şi le menţine sănătatea. Potrivit Societății Europene de Cardiologie, a merge la culcare cu una-două ore înainte demiezul nopţii reduce riscul de boli de inimă.

O saltea potrivită asigură un somn bun

Cei mai mulţi japonezi dorm pe un pat tradiţional cu shikibuton, o saltea pliabilă cu o grosime între 5 şi 15 centimetri, şi se învelesc cu un kakebuton, un tip de plapumă, şi o pernă specială (makura). Materialele naturale din care sunt realizate aduc relaxare și pace spirituală.

Vezi şi: Ai insomnii? Ce spune asta despre starea ta psihică şi de sănătate

Somnul durează între șapte și opt ore

Dormind mai puțin de șapte ore, creierul funcționează cu dificultate, așa că te vei simți mai obosit, îţi vei crește riscul de boli. Dacă îți dorești să te trezești energic și fericit, este indicat să nu depăşeşti, totuşi, opt ore, deoarece ți-ar putea afecta starea de spirit.

Inemuri, somnul japonez

Un somn de scurtă durată, numit inemuri, îi ajută pe japonezi să-şi păstreze energia peste zi. Unii apelează la inemuri în orice moment al zilei şi în orice loc pentru a reduce oboseala şi a-şi calma mintea.

FOTO: Shutterstock



Recente

mama care pregateste pachetul de scoala 2094646825 jpg
tehnici relaxare femei 2458168345 jpg
Ardei umpluti  Sursa foto shutterstock 1135172258 jpg
shutterstock 2499023893 jpg
shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg