Ce obiecte n-ar trebui ţinute niciodată în baie. Acestea 7 trebuie ferite de umiditate!

1 hygiene 870763 1280 jpg jpeg

Doar pentru că foloseşti o mulţime de produse de îngrijire personală pentru a te asigura că arăţi şi că te simţi bine nu înseamnă că acestea ar trebui depozitate în baie pentru a le avea la îndemână. De fapt, multe dintre ele nici nu este indicat să stea acolo. Îţi pot afecta sănătatea dacă sunt păstrate într-un mediu umed şi cald.

Dacă vrei să reduci dezordinea din baie, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face este să te decizi ce trebuie păstrat în această încăpere şi ce nu. În mod ideal, n-ar trebui să depozitezi prea multe în baie. Această zonă ar trebui să fie organizată pentru a intra şi a ieşi rapid mai ales într-o dimineaţă aglomerată din timpul săptămânii. Te-ar putea ajuta o listă de obiecte care nu ar trebui să se regăsească în baie.

Bijuteriile

Baia nu este locul potrivit pentru a-ţi păstra bijuteriile, chiar dacă le scoţi înainte de a intra în duş. Mediul umed va face ca bijuteriile să se oxideze mai repede, provocând pierderea strălucirii lor. Cu excepţia cazului în care este aur pur, accesoriile tale preferate sunt compuse din diverse metale care vor reacţiona mai repede într-o cameră cu umiditate crescută şi este posibil să se înnegrească.

Medicamentele

Nu păstra medicamente în dulapurile din baie! Medicamentele şi suplimentele alimentare trebuie să stea la temperatura camerei, în ambalajul lor. Unele trebuie puse la frigider după deschidere, cum sunt picăturile oculare, anumite siropuri ori antibiotice pentru copii. Păstrarea lor într-o cameră plină de umezeală, cum ar fi baia, le poate reduce eficacitatea şi le scurtează perioada de valabilitate.

Produsele de machiaj

Lăsând produsele de machiaj în baie, le expui la căldură şi umiditate, fapt care permite mucegaiului şi bacteriilor să le deterioreze. Cu siguranţă nu vei mai vrea să-ţi atingă faţa. De asemenea, este important să-ţi cureţi periodic periile de machiaj şi să le usuci corespunzător după aceea pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. Dar, odată ce ai terminat de spălat periile, este mai bine să le păstrezi într-un loc uscat. Aerul cald şi umed din baie încurajează formarea mucegaiului pe aceste obiecte.

Parfumurile

Depozitarea parfumurilor într-o baie le poate distruge structura moleculară şi le poate acri. Pentru a menţine parfumul tău preferat proaspăt mai mult timp, caută un dulap în afara băii pentru a-l păstra.

Lacul de unghii

Majoritatea lacurilor de unghii durează aproximativ doi ani, dar lăsarea sticlelor mici cu lac de unghii în baie le poate afecta termenul de valabilitate. Aruncă oja prea groasă sau cu aspect sfărâmicios! Căldura şi umiditatea sunt vinovaţii pentru transformarea rapidă a acesteia.

Cosmeticele

Când cremele şi loţiunile pentru piele nu sunt bine închise sau sigilate, aerul umed din baie favorizează dezvoltarea bacteriilor care provoacă acnee. De fiecare dată când faci un duş sau o baie, căldura poate determina separarea ingredientelor. Locul perfect pentru depozitarea produselor de îngrijire a pielii este un sertar uscat în afara băii.

Aparatele de ras

Aburul creat în timpul unui duş şi acumularea de umiditate pot face lamele aparatelor de ras să ruginească, iar acestea, la rândul lor, îţi pot afecta pielea. Chiar dacă îţi cureţi aparatul de ras şi-l usuci corespunzător după folosire, depozitarea acestuia într-un mediu umed îi va scurta durata de viaţă.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg