Aşa previi ulcerul gastric

1 80209 original jpg jpeg

Dacă deseori simţi un disconfort în zona stomacului, foarte asemănător cu senzaţia de arsură, este posibil să suferi de una dintre cele mai întâlnite afecţiuni – ulcerul gastric. Iată câteva din metodele care te ajută să-l previi!

Nu exagera cu aspirina sau ibuprofenul

Dacă te doare capul sau eşti în perioada ciclului menstrual şi obişnuieşti să iei medicamente pe bază de ibuprofen, trebuie să ai foarte mare la cantitate. Aşadar, nu depăşi doza recomandată şi nu le lua dacă nu este cazul. Atât aspirina, cât şi ibuprofenul pot dăuna mucoasei stomacului, determinând astfel apariţia ulcerului.

Controlează nivelul stresului

În loc să iei medicamente de fiecare dată când te confrunţi cu o durere supărătoare de cap din cauza stresului, acordă-ţi timp pentru a vedea care este adevărata cauză, căci stresul reprezintă una din cauzele care provoacă ulcer. Ai grijă de tine şi relaxează-te. Dacă nu ai posibilitatea să mergi curând într-o vacanţă, fă-ţi acasă o oază de linişte şi obişnuieşte-te, ca din când în când, să te răsfeţi. Poţi recurge la aromaterapie, exerciţii de relaxare sau băi cu sare epsom, orice te face să te destinzi.

Renunţă la fumat

Cu siguranţă cunoşti deja efectele nocive pe care le poate avea fumatul asupra organismului, în special a plămânilor. Dacă eşti purtătoare de bacteria H. Pylori, este indicat să renunţi la fumat rapid, deoarece fumatul stimulează formarea mai rapidă a ulcerului.

Fără alcool şi alimente iritante

Nimeni nu spune că e rău să deguşti, din când în când, un pahar de vin, de exemplu. Pericolul apare atunci când este întrecută măsura, deoarece atunci musocasa care căptuşeşte stomacul începe să se roadă, în funcţie de cât de mult acid produce stomacul. De asemenea, este bine să eviţi şi alimentele bogata în grăsimi sau condimentele, căci pot irita stomacul.