Beneficiile ascunse ale aromaterapiei

1 80897 original jpg jpeg

Încercările omului modern de a împăca viaţa profesională şi personală n-au fost niciodată mai stresante. Probleme cu somnul are mai toată lumea. Chiar obţinerea unei stări de relaxare a devenit o provocare majoră a modernităţii. Am ajuns să ne bazăm pe pilule pentru orice. Mai ales pentru inducerea somnului. Fără să ştim că asta ne face, pe termen lung, foarte, foarte mult rău.

Există, însă, o şansă uitată a omenirii. Se numeşte aromaterapie şi, de când cu avântul incontrolabil al pilulelor de sinteză, omul a uitat cu totul de ea.

Dar cum funcţionează aromaterapia?

Uleiurile esenţiale care au fost aplicate pe corp, penetrează pielea prin foliculii de păr şi glandele sudoripare. Ele sunt absorbite în fluidele corpului şi plimbate prin toată geografia lui. Uneori, pot să omoare bacterii şi virusi prin stimularea sistemului imunitar. Îi creşte rezistenţa faţă de atacurile ulterioare. Ajută la creşterea celulelor şi de asemenea stimulează eficient eliminarea toxinelor. Fiecare ulei esenţial are propriile lui beneficii şi proprietăţi şi prin asta e unic, motiv pentru care e folosit în aromaterapie.

Când uleiurile sunt inhalate, plămânii încep să oxigeneze sângele, ceea ce înseamnă că moleculele din uleiurile esenţiale sunt absrobite în sistemul circulator. Forma asta de absorbţie e eficientă atunci când uleiurile sunt inhalate de pe o ţesătură sau când sunt difuzate printr-un vaporizator. Saaaau, când sunt adăugate în apa din baie. Vaporii acestor uleiuri trimit un semnal către sistemul limbic din creier (centrul emoţiilor, al memoriilor şi al sexualităţii).

Dar cel mai bun mod de a te bucura de beneficiile aromaterapiei este masajul, pentru că nu doar că beneficiezi de pe urma uleiurilor esenţiale, dar te bucuri şi de cele ale masajului.

Avantajele masajului, pe care farmaciile nu vor ca tu să le ştii

Masajele sunt relaxante, elimină stresul şi anxietatea, ajută în caz de migrene şi vindecă insomnia.

Masajele cu uleiuri aromatice îndepărtează chiar şi durerile cronice, sunt ajutor remarcabil în reumatism şi artrită reumatoidă , reduc inflamaţia, stimulează imunitatea, reduc spasmele musculare, relaxează sistemul nervos.

Dacă ai o viaţă stresantă, apelează din când în când la astfel de masaje sau fă-ţi singură, propriul spa la tine în baie. Avantajul la tine acasă e că nu te apucă somnul la cabinet. Să ştii! Există un sistem şi el chiar funcţionează!



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg