Ce flori plantezi în jardiniere

Vara te bucuri mai mult decât în orice anotimp de frumuseţea florilor din jardinierele tale. Fie că sunt muşcate, petunii, cerceluşi sau regina nopţii, acestea vor umple de culoare locuinţa ta.
Petuniile nu sunt pretenţioase
Sunt flori care se dezvoltă bine în ghivece şi jardiniere. Nu trebuie udate în exces. Ele rezistă bine la secetă de aceea,ghivecele şi jardinierele trebuie orientate către zone însorite şi călduroase,dar ferite de vânt puternic. Ca să reziste mult timp,amestecă pământul cu nisip. Foloseşte şi un îngrăşământ din comerţ pentru refacerea plantelor,în momentul în care dă semne de ofilire. Dacă vrei să înflorească des,taie lăstarii.
În cazul în care planta începe să se usuce,scoate-o din pământ. Îndepărtează frunzele galbene şi uscate şi taie planta cât mai la baza tulpinii. În timp se vor forma lăstari,iar până în toamnă se va reface în totalitate.
Muşcatele sunt uşor de îngrijit
Aproape că nu există balcon sau terasă fără muşcate. Acestea sunt uşor de îngrijit,dar nu rezista la temperaturi ridicate. Prima regulă este ca vasul în care sunt plantate,fie că e ghiveci,fie că e jardinieră,să aibă orificii pentru scurgerea apei. Le place lumina directă,dar nu iubesc soarele puternic. Aşa că au nevoie de umbră în zilele cu temperaturi foarte ridicate. Udă-le zilnic,în special seara.
Citeşte şi:
Flori toxice pentru copii şi animale
Descoperă calităţile curative ale florilor de tei
Bujorii,florile răsfăţate ale lunii mai
Cerceluşii,bogăţie de culoare
Odată înfloriţi,te vor cuceri pe viaţă. Sunt flori curgătoare care-şi găsesc foarte bine locul în jardiniere sau ghivece suspendate. Cerceluşul sau fuchsia şi-a primit denumirea după botanistul german Leornard Fuchs. Este o plantă sensibilă şi are nevoie de multă lumină şi de apă. Căldura şi umiditatea nu îi priesc,preferând o temperatură de 20 de grade Celsius. Trebuie să o uzi din abundenţă pe timpul anotimpului cald şi trebuie fertilizată cam de două ori pe lună. Dacă respecţi aceste minime reguli,vei avea o fuchsia frumoasă şi atrăgătoare pe tot timpul verii.
Regina nopţii,parfumul din fereastră
Se cultivă uşor,nu este pretenţioasă şi este perfectă pentru cultivarea în jardiniere. Începe să înflorească în lunile mai-iunie şi emană un parfum plăcut toată noaptea. Pentru a te bucura din plin de aromele florilor,ar fi bine să aşezi jardinierele chiar în dreptul ferestrei sau balconului. Are nevoie de apă şi lumină,nefiind deranjată dacă stă în soare direct. Menţine-i solul umed şi amestecă-l cu doze de compost.
Info
Regina nopţii trebuie ţinută la distanţă de copii şi animale pentru că este o plantă otrăvitoare!