Cum să faci gem de smochine. 5 ingrediente care-l fac unic
Smochinele au o aromă deosebită, dar şi pectine care ajută la reducerea colesterolului, potasiu, Omega-3 şi Omega-6 ce normalizează tensiunea arterială, energizează şi îmbunătăţesc memoria. Cum sunt uşor perisabile, le păstrezi cel mai bine la borcan, sub formă de gem şi profiţi de proprierăţile lor benefice tot anul.

Ingrediente pentru trei borcane
2 kg smochine
300 g zahăr
zeama de la 1 portocală
1 vârf cuţit cuişoare
1 vârf cuţit scorţişoară
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci minitarte de post cu gem de merişoare
Mod de preparare
Înjumătăţeşti smochinele şi le aşezi într-un vas, pe foc mediu. Adaugi zahărul, sucul de portocală şi mirodeniile.
Când amestecul începe să fiarbă, dai focul mic şi amesteci constant. Dai deoparte şi zdrobeşti smochinele cu o un blender de mână, apoi readuci vasul pe foc.
Vezi şi: Minitarte cu cremă de vanilie şi gem de portocale
După alte câteva minute de fierbere, după ce s-a îngroşat compoziţia, gemul este gata. Îl laşi la răcit şi-l torni în borcane sterilizate.
FOTO: Shutterstock






























