Ciocolata neagră îmbunătăţeşte concentrarea

1 81723 original jpg jpeg

Ciocolata neagră, care conţine 70-80% cacao, oferă rezultate foarte bune în ceea ce priveşte concentrarea. În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au ajuns la concluzia că ciocolata neagră mâncată în timpul zilei creşte nivelul de concentrare.

Ce spune studiul

Studiul a inclus 122 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Activitatea creierului lor a fost măsurată după consumarea diferitelor tipuri de ciocolată, iar cele mai bune rezultate au fost prezente la persoanele care au mâncat ciocolata care conţinea 60% cacao.

Totodată, cercetătorii au spus că majoritatea persoanelor analizate (studenţi şi angajaţi) ajung să se simtă obosite după masa de prânz şi nu se mai pot concentra. Însă, datorită antioxidanţilor şi compuşilor activi, ciocolata neagră îi ajută deoarece stimulează nivelul de concentrare.

Mai mult, alte studii au arătat că ciocolata neagră scade riscul de atac de cord şi de diabet. Persoanele care au mâncat ciocolată neagră de şase ori pe săptămână au redus riscul de diabet zaharat cu până la 34% în comparaţie cu cei care nu au mâncat ciocolată sau au ales-o pe cea cu lapte şi alte creme.

Alte beneficii pe care le are ciocolata neagră asupra sănătăţii sunt:

-    Previne cancerul (datorită antioxidanţilor);

-    Scade tensiunea arterială;

-    Previne afecţiunile cardiovasculare;

-    Scade riscul de diabet zaharat;

-    Previne formarea cheagurilor de sânge;

-    Scade nivelul de colesterol;

-    Previne depresia şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

: