Conjunctivita la câini. 4 lucruri esenţiale pe care să le ştii

conjunctivita la câini jpeg

Vara, câinele tău se poate îmbolnăvi foarte uşor de conjunctivită. Afecţiunea poate fi provocată de bacterii, de particule de praf, de un corp străin sau poate fi o reacţie alergică. Iată ce trebuie să ştii despre conjunctivita la câini.

1. Conjunctivita la câini - Primele semne ale bolii

Un căţel care suferă de conjunctivită are ochii roşii,care lăcrimează în exces. Mai poate prezenta sensibilitate la lumină şi mâncărimi în jurul ochilor. În unele cazuri apar şi scurgeri purulente.

2. Ce este de făcut?

În primul rând,dacă observi una dintre aceste schimbări la animăluţul tău,trebuie să-l duci de urgenţă la medicul veterinar,pentru un consult. Eventual,înainte de a pleca la doctor,poţi să-i cureţi pleoapele cu un tampon îmbibat în ser fiziologic. Medicul va decide,în urma examenului medical,ce tip de conjunctivită are şi ce tratament i se va administra. De obicei,boala se vindecă cu ajutorul unui unguent antiinflamator sau cu antibiotic,timp de cinci-şase zile. Totodată,nu lăsa câinele să intre în contact cu alte animale,deoarece conjunctivita este contagioasă.

3. Conjunctivita la câini - SFAT

Fii atentă,atunci când îi faci baie să nu-i scapi şampon în ochi

4. Ştiai că...

…cele mai predispuse rase la conjunctivită sunt bichon-ul,pechinezul,shin-tzu sau basset hound?

Muşcături de insecte