Cu ce poţi înlocui sarea în mâncare

1 77463 original jpg jpeg

Sarea este o sursă de minerale care, în doze mici, ajută organismul să echilibreze nivelurile de electroliţi şi constituie un rol în alte procese importante pentru sănătate. Problema este că, de obicei, consumăm sare în cantităţi excesive. Dar, ignorând efectele sale negative, o adăugăm în toate mâncărurile.

În timp ce la început poate părea inofensivă, cu timpul poţi dezvolta probleme inflamatorii, cardiovasculare şi renale. De aceea este necesar să limitezi aportul zilnic. Pentru a face acest lucru, poţi reduce consumul de alimente care conţin sare şi să alegi în schimb alte condimente.

Iată cu ce poţi înlocui sarea în mâncare:

Usturoi

Usturoiul este sursă bogată de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Când aceste substanţe nutritive sunt asimilate de organism, previn mai multe probleme de sănătate. În plus, proprietăţile antiinflamatoare şi diuretice previn retenţia de lichide şi afecţiunile cardiovasculare. Usturoiul poate fi folosit pe carnea albă şi roşie, peşte şi fructe de mare, supe şi tocăniţe.

Pudra de ceapă

Cu proprietăţi similare cu usturoiul şi alţi compuşi activi, cum este alicina, pudra de ceapă este o alternativă excelentă când vrei să reduci aportul de sare. În timp ce are mai puţine proprietăţi decât legumele în starea sa naturală, substanţele nutritive ale sale dau un gust delicios mâncărurilor. Adaugă pudră de ceapă peste carne şi fructe de mare, ciorbe şi supe, orez, salate din legume.

Piper negru

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante, care odată ajunşi în organism, acestea protejează ţesuturile care se confruntă cu efectele negative ale radicalilor liberi. În plus, proprietăţile piperului negru scad valorile tensiunii arteriale şi, cu timpul, îmbunătăţesc funcţiile renale prin stimularea eliminării retenţiei de lichidele din corp. Piperul poate fi folosit în foarte multe reţete de mâncăruri.

Oregano

Cunoscut pentru proprietăţile medicinale, oregano este un condiment care înlocuieşte cu succes sarea în mâncare. Oregano conţine vitamine, minerale şi uleiuri esenţiale şi are proprietăţi antiseptice, antifungice şi antiinflamatoare.  Consumul regulat de oregano îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar şi reduce riscul de boli respiratorii. Poţi pune oregano pe carne roşie şi albă, peşte şi fructe de mare, pizza şi alte reţete care au ca ingredient de bază brânza, tocăniţe, salate, orez, paste.

Credit foto: www.steptohealth.com



Recente

Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg