Cum cureți cuptorul: 3 sfaturi practice

Curățarea bucătăriei se poate dovedi a fi o adevărată durere de cap. Bineînțeles, bucătăria este o încăpere care, în general, se murdărește foarte rapid, dat fiind faptul că aici se gătește și se mănâncă.

image

Acestea sunt și motivele pentru care, de altfel, bucătăria este construită în așa fel încât să fie cât mai ușor de curățat. Într-adevăr, nu este greu să ștergi pe jos sau să îndepărtezi petele de pe gresia din bucătărie. Totuși, ce te faci cu petele de grăsime și murdăria care s-au adunat pe cuptorul electric?

Descoperă 3 sfaturi practice privitoare la cum să cureți fără probleme cuptorul electric.

1.    Alege produsele potrivite

Când vine vorba de curatare cuptor electric, alegerea produselor de igienizare potrivite joacă cel mai important rol. Atât timp cât folosești substanțele potrivite, procesul va fi unul mult mai la îndemână. Un cuptor electric trebuie curățat cu ajutorul unui degresant, care are capacitatea de a elimina, fără probleme, petele de grăsime adunate pe pereții acestuia.

În aceeași măsură, poate te-ar surprinde să afli că poți îndepărta grăsimea și murdăria din cuptor folosind bicarbonat de sodiu: accesibil și natural. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu apă, până se formează o pastă, pe care ulterior să o aplici pe zonele murdare. Este recomandat să eviți aplicarea acesteia pe zonele de încălzire.

2.    Alege articolele de șters potrivite

Așadar, interiorul cuptorului poate fi rezolvat cu ajutorul produselor de igienizare pe bază chimică sau cu ajutorul amestecului de apă și bicarbonat de sodiu. De altfel, același amestec poate fi folosit și curățarea sticlei cuptorului sau a tăvii folosite pentru pandispan cu fructe. Geamul trebuie curățat cu atenție și fără a apăsa prea tare, deoarece se poate sparge.

După ce soluțiile au fost aplicate și lăsate să acționeze cel puțin douăzeci de minute, următorul pas îl reprezintă îndepărtarea acestora, odată cu murdăria și grăsimea. Este esențial să nu fie folosite lavete aspre sau bureți din sârmă, deoarece acestea ar putea deteriora pereții cuptorului. Folosește o lavetă dintr-un material textil moale sau un burete care absoarbe ușor apa.

3.    Curăță cuptorul periodic

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a evita situația în care cuptorul electric este super greu de curățat, întrucât s-a adunat un strat gros de murdărie și grăsime, este evitarea acestei situații. Pe scurt, curăță cuptorul de fiecare dată după ce îl folosești, deoarece petele de grăsime proaspete sunt mult mai ușor de îndepărtat decât cele uscate.

În această privință, nu ai nevoie decât de un degresant oarecare și de o lavetă uscată și curată. Îți va fi mult mai ușor să îl cureți ori de câte ori îl folosești, decât o dată la câteva săptămâni. De asemenea, murdăria în exces poate chiar să dăuneze integrității structurale a cuptorului, ducând la funcționarea defectuoasă a acestuia.

Nu este atât de complicat să cureți cuptorul electric, mai ales dacă obișnuiești să faci acest lucru de fiecare dată după ce îl folosești. Totuși, în cazul în care cuptorul electric este plin de grăsime și foarte murdar, s-ar putea să fie nevoie să apelezi la substanțe de igienizare speciale, sau la trucul cu apa și bicarbonatul de sodiu care este foarte practic și funcționează neașteptat de bine.

@Unsplash