Cum scazi natural nivelul trigliceridelor din corp

1 80879 original jpg jpeg

Nivelul ridicat al trigliceridelor e semn clar de boală cardiovasculară. Mai mare decât colesterolul. Chiar dacă ai colesterol scăzut, un nivel crescut al trigliceridelor îţi poate tripla riscul de infarct. Există mai multe moduri prin care poţi scădea nivelul trigliceridelor.

Slăbeşte!

Exerciţiul fizic are un rol important în nivelul trigliceridelor. Dacă pierzi 5-10% din greutatea ta corporală vei scădea nivelul acestora cu 20%. Exerciţiul aerobic de intensitate moderată îţi poate scădea nivelul trigliceridelor cu 10-20%. Un bun sport e joggingul, mersul cu bicicleta, spinningul, pilates sau antrenamentul cu greutăţi. Ia în considerare şi înotul, yoga sau, pur şi simplu, mersul pe jos.

Controlează-ţi aportul caloriilor

Dacă ai mai multe kilograme decât ar trebui e clar că ai un nivel ridicat al trigliceridelor. Fii foarte atentă la numărul caloriilor pe care le ingerezi zilnic. Contează şi calitatea, şi cantitatea, în egală măsură. Stabileşte un plan de dietă împreună cu doctorul tău.

Renunţă la zahăr şi la carbohidraţi

Simpla renunţare la dulciurile rafinate şi la carbohidraţii simpli îţi scade dintr-odată trigliceridele. Renunţă la produsele de patiserie, la siropul de fructoză, pâine, cereale, paste. Optează pentru orez brun, quinoa, orz, pâine din făină integrală.

Bea mai puţin alcool

Studiile au arătat că şi foarte puţin alcool creşte nivelul trigliceridelor tale. De asemenea, aduce multe calorii goale şi zahăr.

Optează pentru grăsimile sănătoase

Elimină din alimentaţie carnea roşie, grăsimea din carnea de pui, unt, brânză, lapte şi produse intens procesate cum sunt produsele de panificaţie, care conţin enorm de multă margarină. Optează pentru grăsimile polinesaturate din uleiuri (măsline, in, cânepă, nuci). Evită grăsimile hidrogenate.

Consumă acizi-graşi omega 3

Unele studii arată că acizii graşi omega-3 pot scădea nivelul trigliceridelor la pacienţii cu boli coronariene. Deja ştii că se găsesc în somon, sardine, ton şi păstrăv dar şi în frunzele verzi, seminţe de in, avocado, carne de vită hrănită cu verdeaţă şi nuci. Chiar şi un supliment de acizi-graşi omega 3.