Feng Shui în dormitor: un adevărat leac pentru insomniile tale

1 68744 original jpg jpeg

O veste bună, dacă suferi de insomnii: foloseşte principiile Feng Shui în dormitor deoarece ele îţi pot ameliora calitatea somnului. Iată câteva sfaturi pentru a-ţi transforma camera într-un adevărat loc de relaxare.

Principiile Feng Shui în dormitor

Degajează spaţiul. Fă ordine în camera ta:strânge lucrurile de prisos,aranjează-le pe cele de folos. Scapă de piesele de mobilier care „sufocă” spaţiul,de revistele abandonate în teancuri în spatele uşii. Nu uita că spaţiile deschise permit energiei să circule.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont dacă vrei să aplici regulile Feng Shui în dormitor este să ai patul la locul potrivit. Patul trebuie să fie sprijinit de perete,dar niciodată sub o fereastră sau sub o grindă,sau în poziţionat în paralel cu acestea. Ideal ar fi ca,din pat,să poţi vedea uşa,fără să te afli chiar în dreptul deschizăturii principale. Dacă asta nu e posibil,instalează o mică perdea din dantelă sau din voal,în culori deschise,în dreptul uşii.

Conform principiilor Feng Shui în dormitor, trebuie să dormi cu capul spre nord – deşi anumiţi specialişti afirmă că somnul cu capul spre est aduce mai multă energie la trezire.  Important e,până la urmă,să amplasezi patul acolo unde te simţi mai bine.

Nu pune nimic sub pat

De reţinut că nu trebuie să păstrezi nimic sub pat,pentru a lăsa să circule principiul „qi”. Dacă totuşi eşti nevoită să foloseşti acest spaţiu,asigură-te că totul este ordonat şi desprăfuit constant.

Feng Shui în dormitor - Materiale naturale.  Materialele din alcătuirea patului trebuie să fie naturale:lemn,bumbac,in.

Lumină voalată. Lumina din dormitor trebuie să fie voalată. Optează pentru o lampă de căpătâi sau pentru spoturi luminoase discrete,fixate în perete.

Feng Shui în dormitor - Oglinzi rotunde. Nu mai mult de două oglinzi în cameră,de formă ovală sau rotundă. Important e să nu te poţi vedea în ele când eşti culcată în pat. Ai oglinzi pe uşile de la dulap? Acoperă-le cu voaluri de tul,în culori pastel.

Feng Shui în dormitor - Ce culori să alegi

Culoare deschise pentru mobilă. Alege piese de mobilier în culori discrete,deschise,care nu opresc energia,şi nu le amplasa prea aproape de pat. Ca să nu ai un sentimet de apăsare,evită obiectele suspendate deasupra patului:lustră,etajere.

Dintre culori,cele pastel sunt de preferat – dar folosirea culorii albastre e interzisă (simbolizează apa,care îneacă astfel spaţiul „pământean” al locului de odihnă). Fără acvariu în cameră,însă două plante verzi,amplasate mai departe de pat,sunt permise.

Adaugă o tuşă de violet în acest ansamblu:favorizează meditaţia şi sexualitatea.

. Telefonul mobil,compterul.... toate acestea trebuie ţinute departe de spaţiul de odihnă. Nu te poţi lipsi de deşteptătorul electronic? Amplasează-l cât mai departe de pat.