Fructe şi legume care conţin calciu

1 81175 original jpg jpeg

Generaţii întregi au crescut cu ideea că dacă nu beau lapte n-au calciu în corp. Într-adevăr, laptele e o sursă majoră de calciu dar, pentru numele lui Dumnezeu, mai sunt o grămadă de alte alimente din care să ne putem lua calciul. Şi-ncă muuuuuult mai bogate în acest mineral faţă de bietul produs lactat. Există calciu în vegetale? Da! Şi-ncă cum! Ţi-am pregătit mai jos o listă întreagă cu legume care au calciu în ele de nu poţi să le duci!

Broccoli

Coşmarul oricărui copil, broccoli e superplin de calciu. O porţie de broccoli cam de 200 de grame are 86 mg de calciu şi o cantitate nebuuuuună de vitamina C. Ah! Ştiu că vrei să-ţi spun mai mult, aşa că-ţi spun că, împreună, cele două protejează sistemul imunitar şi-ţi fac pielea de prinţesă.

Varza kale

Acest superaliment prezent şi în magazinele noastre nu e o simplă varză. E un soi de varză care conţine 100 mg de calciu într-o porţie de 150 g. Adică, să ne-nţelegem: papi de câteva ori şi, bam, gata, ţi-ai asigurat necesarul de calciu pe o zi! În plus, madam kale are cantităţi substanţiale de vitamina K, care ajută la coagularea sângelui, şi vitamina C.

Smochinele

Dulci şi zemoase dacă le consumi în stare crudă, smochinele sunt sursă excelentă de calciu. Au potasiu şi fier, dacă vrei s-o arzi pe sănătate, aşa că, te rog, nu uita să-ţi iei smochine data viitoare când te duci la piaţă.

Portocalele

Despre portocale... în fine, nici portocalele nu-s de lepădat, chiar dacă au calciu mai puţin decât madam kale, de exemplu, dar, totuşi, au şi ele calciu. Adică 30 mg de calciu, plus vitamina C plus încă o cantitate bună de antioxidanţi.

Seminţele de chia

Au enorm de mult calciu. 179 mg la aproape 100 g de seminţe de chia! Partea cea mai tare la seminţele de chia e că au un gust neutru, fapt ce le face pretabile pentru orice fel de masă – principală sau desert. Pur şi simplu, presară seminţe de chia peste orice mănânci. Este cea mai simplă şi mai la îndemână metodă de a-ţi lua calciul!