Greşeli care îţi distrug lent laptopul

1 77349 original jpg jpeg

Laptopul este indispensabil în ziua de astăzi, deoarece majoritatea îl folosim în fiecare zi. Dar, rareori ne întrebăm dacă îl utilizăm în mod corect. Neglijenţa i-ar putea influenţa activitatea şi ar putea duce la daune majore.

Iată care sunt greşelile care îi scurtează perioada de funcţionare a laptopului tău:

Laşi animalul de companie să stea pe laptop (deschis sau închis)

S-ar putea să râzi când îţi vezi pisica urcată pe laptopul tău pentru a te ”ajuta” să lucrezi, dar nu încuraja acest comportament. Pisicile sunt atrase de căldura dispozitivului de lucru, însă nu îi permite animalului de companie să stea pe tastatură pentru că blana îi poate afecta sistemul. Poate să apară supraîncălzirea bateriei!

Mănânci în faţa calculatorului

Orice firimitură care intră în tastaură va atrage în cele din urmă cei mai nedoriţi oaspeţi: furnicile şi gândacii. În plus, nu lăsa niciodată un pahar cu suc sau cana cu cafea pe laptop.

Muţi laptopul într-un mod agresiv

Încearcă să fii foarte atentă cu laptopul când îl muţi, dacă acesta nu include o unitate SSD (solid-state drive). Unitatea HDD mecanică se poate deteriora dacă este zgâriată în timp ce este activă, deoarece are multe părţi în mişcare care se rup uşor. Ca rezultat, vei pierde toate datele.

Nu scoţi cablul de la încărcător după ce s-a încărcat

Din punct de vedere tehnic, nu poţi supraîncărca o baterie pentru laptop deoarece modelele moderne folosesc baterii litiu-ion. Cu toate acestea, microcontrolerul care împiedică supraîncărcarea bateriei poate fi deteriorat. În acest caz, o încărcare de alimentare non-stop va supraîncălzi bateria.

Nu închizi şi deschizi ecranul cu grijă

Nu poţi deschide un laptop trăgând numai de ecran – aceasta este partea cea mai fragilă a întregului dispozitiv. Dacă ţii de colţul laptopului, se va creea o presiune pe acea parte şi pot fi provocate daune în timp. Deschide şi închide uşor ecranul, ţinând de mijloc.

Îl ţii pe genunchi

Laptopul a fost inventat pentru a oferi mobilitate, astfel încât, în cele mai multe cazuri, ajungem să îl ţinem pe genunchi. Cu toate acestea, acest obicei nu este tocmai potrivit – pot fi blocate canalele de ventilaţie şi poate provoca supraîncălzirea bateriei. O bună opţiune este utilizarea unui pad (tampon) de răcire.

Nu foloseşti o husă pentru laptop

Capacul laptopului trebuie să fie protejat. Mecanismul intern al laptopului poate fi uşor deteriorat dacă îl transporţi într-un rucsac cu alte lucruri.

Nu cureţi ecranul

Ştim cu toţii că nu putem folosi apă şi o cârpă pentru a curăţa ecranul. Potrivită este microfibra şi un dispozitiv de curăţare specială pentru laptop. În plus, nu îl şterge prea agresiv! Ecranul este destul de subţire.

Laşi laptopul deschis

Nu lăsa laptopul să ruleze dacă nu îl foloseşti în timpul zilei. Menţinerea constantă a laptopului deschis dăunează hard disk-ului şi sistemului de răcire. Dacă foloseşti dispozitivul de mai multe ori pe zi, utilizează modul Repaus.