Incredibilele beneficii ale rădăcinii de lotus, planta renaşterii

1 76610 original jpg jpeg

Lotusul este o plantă acvatică ce ocupă un rol important în diverse tradiţii de vindecare din Asia. Rădăcina acestei plante se foloseşte în numeroase reţete (supe, tocane, salate, garnituri etc.) şi are multe proprietăţi benefice pentru sănătate datorită compoziţiei sale bogate în vitamine, fibre şi minerale. Descoperă beneficiile rădăcinii de lotus:

Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

Această rădăcină stimulează circulaţia sângelui, ajută la purificarea organismului şi creşte nivelul de energie. Cantitatea de fier şi cupru pe care o conţine rădăcina de lotus este semnificativă, ajutând la producerea de globule roşii, reducând şansele dezvoltării anemiei.

Regleză presiunea sângelui

În rădăcină se găsesc cantităţi crescute de potasiu, care reglează echilibrul dintre substanţele chimice din organism. Potasiul ajută la dilatarea vaselor de sânge, ajutând la relaxarea lor, prin echilibrarea presiunea sângelui. De asemenea, acest mineral te ajută să îţi menţii greutatea, deoarece reduce volumul de lichide din organism.

Îmbunătăţeşte digestia

Rădăcina de lotus conţine fibre dietetice ce îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi reduc constipţia. Fibrele ajută şi la menţinerea unei greutăţi optime, dar şi a nivelului optim de colesterol şi glucoză din sânge, reducând riscul diabetului şi bolilor de inimă.

Bogată în vitamina A şi C

Vitamina A îmbunătăţeşte sănătatea pielii, a părului, a ochilor şi a dinţilor. Aceasta are proprietăţi antioxidante care previn îmbătrânirea pielii şi luptă împotriva ridurilor. Vitamina C este esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.

Reduce stresul

Florea de lotus este asociată cu pacea, dar rădăcina acesteia îi va oferi corpului tău relaxarea de care ai nevoie. Rădăcina conţine vitamina B6, cu un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos, reducând semnificativ starea de stres.

Poţi cumpăra rădăcină de lotus de la magazine cu specific asiatic sau de la cele care vând alimente bio.

Sursa foto: www.aheadofthyme.com