Moduri prin care combaţi stresul

1 80898 original jpg jpeg

Şcoala sau munca pot fi uneori stresante. Parcă te şi văd că nu eşti nici fanul termenelor de predare, că te încarci de pe o zi pe alta şi simţi că ajungi să-ţi explodeze capul. Hei! Ia-o uşor! (Asta nu e valabil în cazul pregătirii examenelor, dar orişicât!). Îţi prezentăm nişte exerciţii de relaxare, care să-ţi mărească productivitatea la şcoală sau la job.

Ia-ţi o pauză

Adică ce vrem să spunem. Fă ceva ce n-ai mai făcut de mult. Sună-ţi un prieten cu care nu ai mai vorbit de mult sau fă ceva ce n-ai mai făcut de mult. Reconectarea cu vechi prieteni poate fi terapeutică, dar vezi să suni pe cineva cu care chiar ai împărţit momente frumoase, astfel ca ceea ce are să urmeze să fie bucurie şi surpriză plăcută.

Ieşi afară şi stai pe iarbă

Conectarea cu natura, nu mai trebuie să-ţi spunem, e terapeutică şi benefică în totalitate. De la îmbrăţişatul copacilor până la statul în iarbă desculţ, totul e medicină curată. Şi n-ai nevoie nici de programare, nici de bani. Doamne ajută!

Râde tare, tare, tare de tot

Mai ales la o glumă care nu e chiar aşa de amuzantă. Asta nu înseamnă că eşti nepoliticoasă cu persoana care a spus gluma, ci mult, mult, mult mai mult decât atât. Te ajută să-ţi eliberezi stresul şi să-ţi faci rost de nişte endorfine - ştii tu, alea care-ţi dau starea de bine. Potrivit unor studii, oamenii care nu se iau prea în serios tind să aibă o stare psihologică mai bună decât cei apăsaţi de propria lor însemnătate în Univers.

Mută lucruri de colo până colo

Mai ales dacă ţii foarte mult la cum sunt aşezate lucrurile pe biroul tău, mută-ţi-le de colo până colo. Într-o zi aşa, în cealaltă – altfel. E un exerciţiu despre percepţie care o să te ajute să te calmezi.

Meditează

Foloseşte-ţi imaginaţia şi meditează. Adică, în fine. A medita este despre a învăţa să-ţi mintea sub control, să te goleşti de gânduri. Ai să vezi, dac-ai să cauţi, meditaţii ghidate în care ţi se spune clar ce să faci. Îţi trebuie puţintică imaginaţie, ca să te imaginezi cum te duci sus, dincolo de nori şi vezi o cărare şi vezi iarba şi pe drum vezi... şi apoi ajungi la... şi baţi la... şi ţi se deschide .... vezi? Îţi trebuie!