Nu arunca la gunoi cojile de ouă

1 80845 original jpg jpeg

În loc să le arunci la gunoi, păstrează cojile de ouă pentru a le folosi în gospodărie în diverse scopuri. Iată la ce sunt bune!

Ajută la albirea hainelor

Poate sună ciudat, dar da, ai citit bine. Din coaja ouălor se poate obţine un înălbitor natural. Cum procedezi? Atunci când pui hainele la maşina de spălat, pe lângă detergent şi balsam, pune un săculeţ cu câteva coji de ouă zdrobite şi vei vedea că hainele vor deveni mai albe.

Îngrăşământ pentru plante

Proprietăţile nutritive ale ouălor nu sunt benefice doar pentru oameni, ci şi pentru plante. Pui câteva coji de ouă fărâmiţate într-un pahar apă călduţă şi uzi plantele cu acest amestec. Solul va deveni mai fertil, iar mineralele conţinute vor ajuta plantele să se dezvolte armonios.

Calmează pielea iritată

Îţi prepara acasă o soluţie naturală pe care o poţi folosi ori de câte ori ai pielea iritată. Ţine coaja unui ou într-un pahar cu oţet de mere. După câteva zile, aceasta se va dizolva complet şi o vei putea aplicape zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante sau a unui tifon.

Supliment alimentar pentru animale

Şi animalele au nevoie de calciu aşa cum avem şi noi, oamenii. Pentru a preveni carenţele, prepară o pudră din coji de ouă, pe care o obţii foarte uşor. Pune într-o tavă câteva coji de ouă, lasă-le la cuptor aproximativ jumătate de oră şi apoi pisează-le fin. Presară pudra peste mâncarea animalelor, ajutându-le astfel să aibă oase şi dinţi sănătoşi.