Probiotice sau prebiotice – care sunt mai bune?

1 77695 original jpg jpeg

Deşi denumirile lor sunt asemănătoare şi sunt adeseori confundate, între probiotice şi prebiotice există diferenţe clare. Iată care sunt acestea!

Probioticele sunt microorganisme care se găsesc în iaurt sau varză murată, dar şi în suplimentele folosite pentru pacienţii care suferă de afecţiuni gastrointestinale. Când consumi probiotice, în realitate consumi bacterii bune pentru organismul tău.

Prebioticele, cunoscute sub denumirea de floră intestinală, sunt substanţe provenite din diverse tipuri de carbohidraţi, folositoare pentru digestie, dar şi pentru păstrarea sănătăţii mentale. Acestea ajută la înmulţirea bacteriilor bune, însă sunt imposibil de digerat. Personale care consumă zilnici prebiotice au un risc mai scăzut de a se confrunta cu anxietatea, depresia sau stresul.Spre deosebire de probiotice, prebioticele nu sunt distruse de organism, nefiind afectate de căldura sau de bacterii.

Prebiotice sau probiotice?

Ambele aduc multiple beneficii sănătăţii întregului organism, însă în cazul probioticelor traseul parcurs până în interiorul intestinelor durează mai mult. Totuşi, în urma studiilor efectuate s-a constatat că pentru majoritatea oamenilor prebioticele sunt mai bune decât probioticele.