Reţete de casă pentru albirea dinţilor

1 79375 original jpg jpeg

Dinţii se îngălbenesc şi se pătează în timp, iar aspectul lor neplăcut se accentuează dacă mănânci prea dulce, dacă fumezi sau dacă eşti mare consumatoare de cafea. Poţi să-ţi regăseşti zâmbetul imaculat cu ajutorul câtorva ingrediente la îndemână.

Curăţare cu cărbune medicinal

Cărbunele medicinal, zis şi cărbune vegetal, se găseşte în orice farmacie sau la plafar, şi este un medicament natural obţinut din carbonizarea diverselor varietăţi de lemn. Înghiţit, absoarbe gazele intestinale şi combate balonarea. Poate fi însă folosit şi pentru curăţarea dinţilor. Zdrobeşte bine o tabletă de cărbune şi adaugă un pic din praful obţinut peste pasta de dinţi, înainte de periaj. Curăţă dinţii cu blândeţe, clăteşte apoi. Poţi face şi o curăţare uscată, trecând o dischetă demachiantă umedă prin puţin praf de cărbune. Aplică discheta pe dinţi, fără a freca energic. Clăteşte apoi şi spală-te cu pasta de dinţi obişnuită.

Bine de ştiut!

Curăţă dinţii cu cărbune vegetal zilnic, până ce dispar petele nedorite. După aceea, foloseşte tratamentul doar de 1-2 ori pe săptămână.

Pastă cu bicarbonat de sodiu 

E folosit într-o mie şi una de reţete pentru îngrijire şi înfrumuseţare, şi e bun inclusiv pentru albirea dinţilor, fiind un detartrant natural. Adaugă puţin praf de bicarbonat peste periuţa umedă şi curăţă dinţii cu mişcări blânde. Mai poţi amesteca bicarbonat de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie, ca să obţii o pastă omogenă. O foloseşti pe post de pastă de dinţi.

Bicarbonatul de sodiu are efect abraziv (zgârie emailul dinţilor, prin frecare), de aceea îl foloseşti maximum o dată pe săptămână. Vei observa rezultate notabile după 2-3 luni de utilizare.

Soluţie cu sare de mare 

Graţie concentraţiei mari de iod, sarea de mare are proprietăţi antiseptice şi antifungice. De 2-3 ori pe săptămână, curăţă dinţii cu un amestec de sare de mare grunjoasă şi apă călduţă. Înmoaie periuţa în soluţia sărată obţinută şi trece-o peste dinţi. Clăteşte apoi cu apă de la robinet.

Truc CPF 

Uleiul de cocos este un ingredient natural excelent pentru protecţia şi albirea dinţilor. Fă gargară cu ulei de cocos sau prepară-ţi o pastă de dinţi, amestecând puţin ulei de cocos cu bicarbonat de sodiu, până obţii o substanţă omogenă.

Pastă de dinţi bio, pentru albire 

Ai nevoie o serie de ingrediente care sunt disponibile în magazinele cu profil naturist. Amestecă 20 g de cabonat de calciu cu 30 g argilă albă, adaugă o jumătate de linguriţă de pudră de iris florentin şi 2 g de bicarbonat de sodiu pentru a obţine baza pastei de dinţi. Ca să o parfumezi, adaugă 25 de picături de extract de sâmburi de grepfrut şi 6-8 picături de ulei esenţial de lavandă, de portocală sau de mentă (la alegere). Dacă vrei să dai mai multă culoare şi prospeţime produsului, adaugă 1 g de pudră de clorofilă şi 5 picături de ulei esenţial de mentă.

Sursa foto: verywell.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg