Soluția care te ajută să ai prosoape moi și pufoase, la fel cum sunt cele din magazin

Dacă prosoapele pe care le folosești nu mai sunt la fel de moi și pufoase, așa cum au fost când le-ai achiziționat, avem vești bune pentru tine! Există o soluție care te va ajuta să le îmbunătățești calitatea. Cu siguranță, deja o ai în casă! 

image

Ne plac prosoapele moi, deoarece ajută la uscarea completă a pielii și sunt plăcute la atingere. De asemenea, creează o senzație de răsfăț, similară cu experiența oferită de prosoapele de la hotel, de calitate superioară, așa-i? Din păcate, prosoapele devin în timp aspre, mai ales, dacă nu au fost respectați pașii corecți de îngrijire! 

Când devin prosoapele aspre?  

Țesăturile pot deveni aspre în urma spălării, mai ales, dacă ai folosit prea mult detergent, deoarece acumularea de reziduuri afectează calitatea acestora. Proaspele devin aspre și când sunt lăsate umede în coș sau dacă sunt lăsate la uscat într-o cameră cu umiditate. În plus, calitatea le este afectată și dacă sunt spălate într-o mașină automată care a fost umplută excesiv cu rufe. 

INFO: Pentru a preveni deteriorarea prosoapelor, evită să le lași în mașina de spălat peste noapte, ci pune-le la uscat într-un spațiu deschis! 

Să ai din nou prosoape moi este mai ușor decât ai crede! 

Indiferent de cauza problemei, nu trebuie să te descurajezi, deoarece există un truc care te poate ajuta să ai din nou prosoape moi și să le păstrezi în stare perfectă! Ai nevoie doar de o soluție populară (pe care deja o ai în casă) și de câteva minute la dispoziție. 

Citește și acest articol: Cum speli corect prosoapele ca să nu fie aspre. Trucul eficient care le face moi și pufoase

Una dintre cele mai populare metode și, de asemenea, eficiente este oțetul alb. Trebuie doar să torni puțin oțet alb în compartimentul pentru balsam și să pornești mașina automată la programul pe care îl folosești în mod obișnuit. De preferat, este să folosești apă caldă, la 40 de grade. 

Vezi și acest articol: Cum să-ți faci propriul detergent de rufe. Avem rețetă și pentru balsam! 

PONT: Dacă prosoapele tale au căpătat miros de mucegai, pune bicarbonat de sodiu în sertarul pentru detergent, deoarece îl va neutraliza! Acest truc ajută și la îndepărtarea petelor dificile. 

Sursă foto: Shutterstock