Ştii care sunt avantajele cuţitelor ceramice?

1 60759 original jpg jpeg

Cuţitele ceramice sunt foarte apreciate de profesioniştii într-ale gătitului, dar şi de gospodinele din întreaga lume, pentru avantajele pe care le oferă în comparaţie cu cele din inox.

Cuţitele ceramice de calitate au în compoziţie oxid de itriu şi oxid de zirconiu,care le conferă o duritate deosebită,apropiată de a diamantului,şi o calitate sporită. Au lame rezistente,de aceea pot fi folosiţi pentru a tăia felii,cu mare precizie şi fineţe,mezelurile,peştele,legumele şi fructele,carnea dezosată. Pot fi tăiate cu fineţe chiar şi legumele proaspete sau roşiile.

Iată câteva avantaje în bucătărie ale cuţitului de acest tip:

Nu are nevoie de ascuţire

Materialul dens şi tranşant permite tăiarea cu precizie a diverselor alimente – ascuţimea lamei ceramice este de 30 de ori mai mare ca cea a unei lame din oţel. Sunt genul de ustensile care nu au nevoie să fie ascuţite.

E antiaderent

Materialul din compoziţie este uşor,ceea ce permite mânuirea fără probleme a ustensilei cu pricina. Rezistă la temperaturi înalte şi este antiaderent.

Nu se toceşte

Lama se toceşte greu şi durează mai mult ca la cuţitele tradiţionale

E anti-alergic

Lama ceramica este biocompatibilă şi anti-alergică,materialul care intră în compoziţia sa fiind utilizat în medicină,pentru proteze ortopedice sau dentare.

Nu se oxidează

Poţi lăsa la înmuiat cuţitele ceramice peste noapte,fără probleme,fiindcă ceramica nu se oxidează în contact cu apa.

Nu se uzează

Materialul de bază al acestor tipuri de cuţite nu intră în reacţie cu aciditatea alimentelor – ceea ce nu e cazul cuţitelor din oţel. Prin urmare,lama nu se uzează pe măsura utilizării.

Se întreţine uşor

Se spală uşor cu apă şi cu un pic de soluţie de vase.

Nu schimbă gustul alimentelor

Nu alterează gustul alimentelor,spre deosebire de anumite lame din oţel,şi nu transmite mirosurile. De asemenea,nu transmite ioni metalici alimentelor.

Bine de ştiut!

Dincolo de toate aceste avantaje,lamele ceramice prezintă şi câteva inconveniente:

  • Nu pot fi folosite pentru a dezosa şi pentru a tranşa alimetele congelate.
  • Cele pe care le cumperi la preţ modic sunt casante şi fragile.
  • Foloseşte-le întotdeauna pe un tocător din plastic sau lemn,niciodată pe o suprafaţă dură,ca marmura,sau pe farfurie.
  • Dacă le speli în maşina de spălat vase,pune-le separat de celelalte tacâmuri,dată fiind fragilitatea lor. La fel,când le strângi  în sertare,păstrează-le separat de tacâmurile metalice.
  • Nu le folosi pentru mărunţirea verdeţurilor sau tocarea usturoiului – sunt eficiente doar pentru tranşarea fină a alimentelor.
  • Mânuieşte-le cu atenţie,pentru că sunt foarte ascuţite şi te poţi uşor accidenta.

Citeşte şi:

Aşa scapi de petele de pe haine

Dotări pentru o bucătărie sigură



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg