Terapia cu apă de mare întăreşte imunitatea

1 75111 original jpg jpeg

Băile în apă sărată, asociate cu aer marin, sunt benefice pentru oricine, dar mai ales pentru cei care suferă de boli respiratorii, ca sinuzita sau astmul, de afecţiuni dermatologice, neurologice sau reumatice.

Vara aceasta,programează-ţi un sejur la mare,oricât de scurt,pentru că îţi va îmbunătăţi starea de sănătate. Climatul marin,nisipul,apa sărată,razele ultraviolete vindecă mai repede rănile trupeşti şi sufleteşti,întrucât îţi schimbă starea de spirit şi acţionează ca un calmant la nivelul sistemului nervos.

Fototerapie şi talasoterapie

Cicatricele,acneea,dermatita,psoriazisul sunt câteva dintre problemele pielii care se pot ameliora prin fototerapie (terapie cu lumină) şi talasoterapie (terapie cu apă de mare). Ambele opresc multiplicarea bacteriilor şi previn infectarea rănilor. Prin băile în mare,aproximativ 90 de oligoelemente (sulf,magneziu,clor,sodiu) pătrund în piele şi o regenerează. Magneziul este unul dintre aceste substanţe care au efect antistres şi de combatare a anxietăţii. Nu întâmplător,te simţi lipsită de griji şi de relaxată după câteva zile petrecute pe litoral.

Efect antibiotic

Dacă te încearcă o răceală exact înainte să pleci la mare,nu-ţi amâna plecarea! Apa sărată de mare creşte imunitatea,alungă simptomele virozelor şi-ţi eliberează sinusurile. Asemănătoare din punctul de vedere al compoziţiei cu cea a plasmei sangvine,apa de mare este absorbită rapid de piele în timp ce înoţi. Sărurile minerale şi aminoacizii din apa sărată,precum şi climatul marin care conţine ioni negativi,au efect antibacterian şi antibiotic,ceea ce stimulează capacitatea de apărare a corpului de agenţii patogeni.

Contra bolilor genitale

Candidoza vaginală se numără printre afecţiunile genitale care se poate trata cu ajutorul talasoterapiei. Bogată în iod,sodiu şi substanţe antifungice,apa de mare poate să echilibreze flora genitală. Pe lângă tratamentul indicat de medicul specialist,băile în apă de mare trebuie făcute de cel puţin 2-3 ori pe zi.

Atenţie!

Celor care suferă de tuse convulsivă,tuberculoză,enterită,afecţiuni urinare sau oculare le este contraindicată talasoterapia.

Împotriva osteoporozei

Expunerea la soare şi băile în mare curăţă tenul şi reglează producţia de sebum,ceea ce alungă acneea. Acestea nu sunt singurele avantaje. La nivelul pielii,se sintetizează vitamina D,cu rol în păstrarea densităţii osoase şi în creşterea imunităţii. Vitamina D previne nu doar osteoporoza,ci şi dezvoltarea unor forme de cancer,cum este melanomul.

Circulaţie sangvină mai bună

Prin talasoterapie este asigurată o circulaţie sangvină mai bună,datorită remineralizării organismului. Apa mării te ajută şi să elimini toxinele. Prin inspirarea aerului de mare bogat în ozon şi ioni negativi,îţi este stimulată activitatea glandei tiroide.

Ştiai că…

… potasiul din apa de mare stimulează eliminarea toxinelor din corp,prin accelerarea diurezei?Recente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg