Terapii pentru articulaţii

1 81104 original jpg jpeg

Durerile articulare pot fi de natură traumatică, inflamatorie (artrită) sau mecanică (artroză). Terapiile alternative au ca scop reducerea durerii şi redarea mobilităţii, în completarea tratamentului medicamentos.

Hidroterapia relaxează

Hidroterapia constă în folosirea apei pentru tratamentul de recuperare şi în scop preventiv. Tratamentul include cura externă cu ape minerale, ape termale, precum şi alte metode care folosesc proprietăţile benefice ale apelor de leac. Cunoscută pentru capacitatea ei de a stimula terminaţiile nervoase de la nivelul pielii, apa uşurează circulaţia sângelui şi elimină durerea. În plus, aduce relaxare şi alungă stresul. Terapia cu săruri de sulf este indicată în afecţiunile articulare, dar şi în cele musculare. Procedurile cu apă caldă sunt relaxante şi produc un efect de vasodilataţie, iar procedurile cu apă rece au rol stimulator asupra întregului organism.

Bine de ştiut!

În ţară, există câteva staţiuni balneo-climaterice în care se face terapie cu apă. La Slănic Prahova, se poate face hidroterapie cu apă minerală salină, cu plante, hidrokinetoterapie la cadă sau în bazin. Alte staţiuni cu servicii similare sunt Băile Govora, Băile Olăneşti, Căciulata sau Techirghiol.

Kinetoterapia diminuează durerile

Cu ajutorul kinetoterapiei, mobilitatea articulară creşte, iar musculatura se relaxează. Gimnastica medicală, cum i se mai spune, trebuie indicată de medicul kinetoterapeut şi făcută, cel puţin la început, sub îndrumarea acestuia. Prin kinetoterapie, se urmăreşte diminuarea durerii şi remiterea inflamaţiilor.

Fizioterapia, de ajutor în recuperare

Este o metodă medicală care constă în folosirea unor tehnici speciale de recuperare a zonelor afectate, cu ajutorul aparaturii. Include şedinţele de electroterapie, şedinţele de masaj, terapie cu laser, cu ultrasunete şi băi pe bază de curent galvanic, toate cu rol decontracturant şi relaxant muscular.

Ştiai că...

... corpul uman are în jur de 400 de articulaţii? Maşinăria complexă funcţionează impecabil până în jurul vârstei de 50 de ani – după care încep să apară problemele.

Ştire sănătate

Muzica te ajută să trăieşti mai mult

Participarea la un concert de muzică, măcar o dată la două săptămâni, creşte speranţa de viaţă. Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, 20 de minute petrecute la un concert muzical pot creşte cu 21% sentimentul de bine, faţă de o şedinţă de yoga care dă o creştere cu doar 10 procente.  



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg