Ce trebuie să afli despre pescuitul sportiv?

1 ce trebuie sa afli despre pescuitul sportiv jpg jpeg

Pescuitul sportiv este practicat şi în România. Este o activitate care se poate face în bălţi, lacuri sau râuri. Acest lucru înseamnă că ai nevoie de un echipament special şi, la fel ca în cazul pescuitului comercial, de multă răbdare.

Chiar dacă nu eşti pescar de meserie, în România există reguli speciale pe care trebuie să le respecţi.

Iată care sunt cele mai importante lucruri despre pescuitul sportiv!

1.      Pescuitul sportiv este diferit de cel comercial

Pescuitul sportiv este recreativ, spre deosebire de cel comercial în care captura se vinde mai apoi, iar pescarii sunt obligaţi să declare că vor comercializa peştii către diferite magazine de specialitate. Fanii pescuitului sportiv trebuie să ştie că în unele zone, legea îi obligă să elibereze captura pentru ca specia să se conserve. În alte cazuri, poţi păstra exemplarele prinse. Oricare ar fi situaţia, ai nevoie de un echipament special pentru pescuit, iar în cazul pescuitului sportiv nu uita că îţi vor trebui şi accesorii pentru protecţia, păstrarea şi cântărirea peştilor pe care le găseşti pe fishingmall.ro.

2.      Trebuie să plăteşti taxe pentru a practica acest sport

Acestea diferă şi depind de locul în care alegi să pescuieşti. Poţi plăti taxe dacă doreşti să îţi faci un abonament pentru a pescui în zona respectivă, dacă prinzi o anumită cantitate de pradă şi vrei să o păstrezi, dacă doreşti să pescuieşti într-o anumită perioadă sau să campezi. Asigură-te că ai toate detaliile necesare înainte de a pleca la drum deoarece nerespectarea acestor reguli îţi va aduce amenzi.

3.       Ai nevoie de un permis special

Chiar dacă nu eşti pescar de meserie, chiar şi pentru pescuitul recreaţional ai nevoie de un permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. Din fericire, acesta se poate obţine uşor, online şi eliberarea sa este gratuită. Totuşi, dacă acest act îţi lipseşte poţi fi amendat, la fel ca în cazul neplăţii taxelor.

Interesează-te şi care sunt regulile pe care trebuie să le respecţi în funcţie de zona în care prinzi peşte. Aceste reguli se pot referi la anumite perioade în care pescuitul este interzis, la tipul de echipament pe care ai voie să-l foloseşti, dacă eşti obligat să eliberezi prada sau dacă poţi beneficia de anumite facilităţi.

Aşadar, pescuitul sportiv este o metodă excelentă de a te relaxa şi a te conecta cu natura. Trebuie doar să ai echipamentul potrivit, răbdare şi să cunoşti regulile locului în care mergi!

Foto: pexels.comRecente

Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg