Cum să îți îmbunătățești nivelul de energie și sănătatea după 55 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul trece printr-un proces natural de schimbare, iar nivelul de energie poate fluctua. Dacă ai cel puțin 55 de ani îți spunem ce trebuie să faci pentru a fi la fel de activ ca la prima tinerețe. 

image

Adoptarea unui stil de viață sănătos este cheia pentru îmbunătățirea nivelului de energie. Înainte să apelezi la ajutorul cofeinei sau la suplimentele alimentare, mai întâi, încearcă să respecți câteva obiceiuri sănătoase pe care le recomandă specialiștii în sănătate. 

Mișcare și odihnă 

Dacă condiția medicală îți permite, încearcă să faci de mișcare în fiecare zi! Specialiștii clinicii John Hopkins Medicine, din SUA, recomandă 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână sau 75 de minute de exerciții săptămânale cu intensitate ridicată. Mișcarea fizică îmbunătățește și starea de spirit, așa că dacă te confrunți cu stări proaste, ieși la o plimbare în parc! Totodată, după vârsta de 55 de ani, este posibil să descoperi că organismul tău are nevoie de mai multă odihnă. De aceea, este bine să adopți un program de somn, care să includă între șapte și nouă ore de odihnă în fiecare noapte. Prea puțin somn poate influența apariția bolilor cronice, la fel și prea multă odihnă. 

Citește și: N-ai energie sau stare să faci sport? Încearcă aceste exerciții simple care topesc grăsimile! 

Alimentație sănătoasă

Consumul de alimente hrănitoare reprezintă o altă modalitate prin care îți poți îmbunătăți nivelul de energie. Asigură-te că ai la fiecare masă în farfurie carbohidrați complecși, precum cereale integrale, fructe și legume. Și proteinele sunt importante, așa că include în meniul tău alimente care le conțin, precum pește, carne de pui și carne de vită! De asemenea, evită să consumi alcool, deoarece odată cu înaintarea în vârstă, efectele negative ale băuturilor alcoolice se amplifică! 

Citește și: Supă-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziție 

Hidratarea este foarte importantă!

După o vârstă, adulții sunt predispuși la deshidratare. De aceea, consumul de apă este important atât pentru buna funcționare a organismului, cât și pentru îmbunătățirea nivelului de energie.

Discută periodic cu medicul tău 

Dacă urmezi un tratament medicamentos, este necesar să discuți cu medicul tău la fiecare trei-șase luni despre ce ți-a recomandat. Unele medicamente, precum cele pentru hipertensiune arterială sau antidepresivele, scad nivelul de energie, de aceea, medicul te va sfătui cu privire la doza potrivită și alternativele pe care le-ai putea avea. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg