Cum te poate îmbolnăvi telefonul mobil

1 75332 original jpg jpeg

Îţi imaginezi probabil că telefonul tău mobil are microbi, dar ştii oare cât de mulţi şi cât este de murdar? Poate că vei fi şocată să afli că este aproape la fel de contaminat precum o toaletă publică, deoarece intră zilnic în contact cu o mulţime de microbi, bacterii, fungi şi virusuri, însă este foarte rar curăţat.

Focar de infecţii

În urma cercetărilor, s-a descoperit că telefonul mobil este un focar de infecţii, conţinând bacterii extrem de dăunătoare pentru organism, care se răspândesc cu uşurinţă în cavitatea bucală şi cea nazală, cât şi pe piele. În urma testelor, au fost găsite şi agenţi patogeni, precum stafilococul auriu, rezistenţi la antibiotice, cunoscuţi pentru infecţiile de sănătate pe care le pot declanşa, unii dintre ei putând duce chiar şi la moarte, în cazul persoanelor cu sistem imunitar scăzut.

Nu îl lua cu tine în baie

Bacteria E.coli, regăsită în materiile fecale, poate fi prezentă în interiorul stomacului multor persoane sănătoase, ducând la stări de vomă, crampe abdominale, diaree şi în cazuri severe, la moarte. De aceea este bine să rezişti tentaţiei de a merge cu telefonul în baie, dacă vrei să nu rişti să te îmbolnăveşti.

Iată cum poţi preveni apariţia infecţiilor:

1. Dezinfectează-l zilnic

Şterge telefonul cu un şerveţel dezinfectant, în special în perioada în care eşti răcită sau te afli în preajma oamenilor răciţi. În acest fel vei diminua riscul de a te îmbolnăvi şi vei grăbi procesul de vindecare. Desigur, telefonul tău se va murdări imediat ce îl vei atinge, dar curăţarea frecventă va ajuta.

2. Spală-te pe mâini de fiecare dată după ce mergi la baie

Indiferent dacă ai folosit toaleta sau nu, din cauză că este un mediu plin de microbi, este musai să te speli pe mâini. Dacă nu o vei face, te expui singură riscului de a îţi pune sănătate în pericol.

3. Evită folosirea lui când mănânci

Chiar dacă foloseşti tăcâmuri, este recomandat să nu ţii telefonul lângă tine atunci când mănânci. Deja ştii cât de multe bacterii conţine, încât cu siguranţă nu ţi-ai dori ca acestea să ajungă şi în mâncarea ta, împlicit în interiorul corpului tău.